Bavullarda yer açın

Güncelleme Tarihi:

Bavullarda yer açın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2017 12:30

Bavullarda yer açın

Haberin Devamı

İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencisi genç girişimciler, glocalzone adını verdikleri online platform ile yurt dışından ürün satın almak isteyenlerle seyahat edenleri bir araya getiriyor.

İEÜ Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencisi Burak Sönmez ve İclal Keskin, Oğuzhan Sarıtaş, Akile Ekin Dönmez, Aybüke Türkmen, Tolga Danışmaz, Erdem Erbaba ile birlikte 'hiçbir şey ulaşılmaz değildir' anlayışıyla geliştirdikleri platformda, tüketicileri bulundukları yerden dünya pazarına erişme olanağı sağlıyor. Glocalzone hakkında bilgi veren Burak Sönmez, kendisinin Barselona'ya giderken yanında Türkiye'den götürmesi istenen bir içeceği unuttuğunu ve ülkeden o içeceği getirecek birine ulaşmaya çalışırken böyle bir platforma ihtiyaç duyulduğunu fark ettiğini söyledi. Seyahat edenleri farklı ülkelerdeki ürün arayanlarla buluşturdukları platformu haziran ayında devreye aldıklarını bugüne dek 300 üyeye ulaştıklarını kaydeden Sönmez,  "Daha önce değişim programıyla, projeyle, iş sebebiyle veya gezi amaçlı yurtdışında bulunduysanız, bulunuyorsanız ya gidilen ya da kendi ülkenizden özlediğiniz o bölgeye ait ürünler mutlaka vardır. Biz de bu ürünlere ulaşmanın zor olmadığını söylüyoruz. Hem kişilerin o ürünlere daha kolay ulaşmasını hem de seyahat edenlerin valizlerindeki boş alanları fırsata çevirmesini sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

Platformla kargo, siparişi takip etme, yüksek kargo ücreti ödemelerinin de önüne geçmeyi hedeflediklerini aktaran Sönmez, şunları söyledi:

"İşlem sırasında olduğu gibi işlem sonrasında da gezgin ile birebir iletişim kurulabildiği için ürünler istenilen yerde ve istenilen zamanda teslim alınabiliyor. Artık günümüz dünyasında seyahat etmenin bir lüks haline gelmesinden dolayı, tamamı öğrencilerden oluşan ekip, gezginlere de bir çözüm önerisi sunuyor. Valizlerindeki boş alanı değerlendirerek istenilen ürünü getiren gezginlere hem para kazanma hem de ihtiyacı olan bir insanı mutlu etme fırsatı doğuyor. Temmuz ayı itibariyle beta sürümünü hizmete sunan girişimimiz, şimdiye kadar 300 üye edindi ve gezginler tarafından 23 farklı ülkeye erişim sağlanan seyahatler eklendi. Glocalzone şu anda Türkiye'de 3 binden fazla yabancı öğrenciye gönüllü hizmet veren Erasmus Student Network Türkiye, İzmir Ticaret Odası ve Endeavor Türkiye MentorCampus programı tarafından destekleniyor."

SİSTEM NASIL ÇALIŞACAK?

Platform üzerinden gezgin seyahatini ve getirebileceği ürünlerin bilgisini paylaştıktan sonra tüketiciler istedikleri ürünler ile ilgili gezgine istek yollayabilecek. Gezgin tarafından bu isteğin kabul edilmesi üzerine kullanıcılar ürün fiyatı ve teslimat şekli ile alakalı konuşabilecek ve anlaşmaları halinde sistem üzerinden güvenli bir şekilde ödemeyi gerçekleştirebilecekler. Sistemin son çalışmaları yapılıyor. Şu anda kullanımda olan beta sürümünde ise ödeme kısmı hariç olmak üzere seyahat ekleme ve birbirleri ile iletişim kurma özellikleri ile hizmet veriliyor.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!