Batıçim’de yönetim değişti

Güncelleme Tarihi:

Batıçim’de yönetim değişti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2021 23:28

BATI Anadolu Çimento Sanayii A.Ş.’deki (Batıçim) hisse satışı, Rekabet Kurulu tarafından onaylanması sonrasında taraflarca gerçekleştirildi. Çiftay A.Ş., İzmir ve Söke’de iki fabrikası, hidroelektrik santrali ve Aliağa’da liman işletmesi bulunan Batıçim’in yüzde 30.0247 hissesine sahip oldu. Satılan hisselerin devir değeri ise 95 milyon dolar olarak açıklanmıştı.

Haberin Devamı

2021’e bünyesinde barındırdığı 6 şirket, bini bulan istihdam ve 2 milyar TL ciro hedefiyle giren Batıçim’de resmileşen satış sonrası yönetim de değişti. Batıçim Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Sabit Aydın getirildi.

Batıçim’de yönetim değişti

GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ

Sabit Aydın, Batıçim’i çok daha iyi noktalara getirmeyi hedeflediklerini ifade etti, “Batıçim pay alımı ile firmamız adına önemli bir yatırım yaptık. Batıçim yatırımı sadece bizler ve ailemiz için değil, bölge ekonomisi için de büyük anlam taşıyor. Çiftay olarak şimdi Batıçim’de devraldığımız bayrağı daha da yukarılara taşımanın gayreti içinde olacağız. Çimento üretiminden enerji, liman işletmeciliğinden istihdama kadar birçok alanda teknolojiyi ve kaliteyi esas alarak Batıçim markasını ileriye taşımak için geceli gündüzlü çalışacağız” dedi.

Haberin Devamı

BÜYÜK SORUMLULUK YÜKLEDİ

Çiftay hissedarlarından Serkan Aydın ise yarattığı iş gücü, sağladığı katma değer ve gerçekleştirdiği ihracatla Ege Bölgesi ekonomisinin incisi haline gelen Batıçim’deki yeni dönemin kendilerine büyük sorumluluklar yüklediğini söyledi. Aydın, “Çiftay olarak 1963’ten bu yana çok çalışarak, üreterek ve ülkemize inanarak büyüyoruz. Batıçim ortaklığı ile birlikte yepyeni bir heyecan yaşıyoruz. Rahmetli babamız Ziya Aydın’ın başlattığı bu yolculukta O’nun bize gösterdiği yoldan devam ediyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!