Batı Anadolu Grubu 50. yaşını kutladı

Güncelleme Tarihi:

Batı Anadolu Grubu 50. yaşını kutladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2016 09:04

Batı Anadolu Grubu 50. yaşını kutladı

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin önde gelen sanayi kuruluşlarından Batı Anadolu Grubu 50. kuruluş yıldönümünü görkemli bir gece ile kutladı. İzmir Arena’da düzenlenen gecede Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars sahne alarak konuklarına keyifli dakikalar yaşattı.

1966 yılında Batı Anadolu Çimento Sanayi olarak temelleri atılan ve Batıçim, Batısöke, Batıbeton, Batıenerji ve Batıliman şirketlerinin kurulmasıyla bugün sadece Ege Bölgesi’nin değil, Türkiye’nin en önemli sanayi gruplarından biri konumunda bulunan Batı Anadolu Grubu 50. yıldönümünü İzmir Arena’da Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, iş ortakları, sektörün ve iş dünyasının önemli isimlerinin katıldığı bir gala gecesiyle kutladı. Gecede konuşan Batı Anadolu Grubu Murahhas Azası Tufan Ünal, sözlerine başarısız olan 15 Temmuz darbe girişimini lanetleyerek başladı. Ünal, o gece şehit olanlara Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifa diledi.

BU TOPRAKLARDAN ALDIĞINI BU TOPRAKLARA VERME FELSEFESİ

50 yıl önce sorumlu sanayicilik çatısı altında 'bu topraklardan aldığını bu topraklara verme' felsefesi ile yola çıktıklarını vurgulayan Tufan Ünal, “Grubumuzun temelleri, 1966 yılında, Batı Anadolu Çimento Sanayi A.Ş.’nin yüzde 100 Türk sermayeli halka açık bir anonim şirket olarak kurulması ile atıldı. Bugün Batı Anadolu Grubu olarak çimentodan hazır betona, enerjiden lojistiğe pek çok farklı alanda üretim yapan ve hizmet sunan, sadece Ege Bölgesi’nin değil, Türkiye’nin önemli sanayi şirketlerinden biri konumundayız. Geldiğimiz bu noktaya siz değerli iş ortaklarımızın ve çalışanlarımızın üstün gayretleri ve çabalarıyla ulaştık" dedi. Grubun büyüme stratejisi doğrultusunda her geçen yıl güçlendiğini ve yatırımlarını genişlettiğini belirten Ünal, “2015 yılında toplam ciromuz 605 milyon TL, toplam net karımız ise 64 milyon TL oldu. Elde ettiğimiz bu başarılı sonuçlarla 2015 yılı Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) 100 büyük sanayi kuruluşu sıralamasında 24., İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sıralamasında ise 255. sırada yer aldık" dedi.

2017 YILINDA BATISÖKE'DE 400 MİLYONLUK YATIRIM

2017 yılı sonuna kadar Batısöke’de 400 milyon TL yatırım hedefiyle ilerlediklerini belirten Ünal, “Batısöke fabrika alanı içerisinde devam eden 5 bin ton kapasiteli klinker üretimi, çimento öğütme ve paketleme tesisinin 2017 sonu itibariyle tamamlanmasıyla üretim kapasitesi yaklaşık 2 kat artacak. İhracat rakamımızı yılda 40 milyon dolar seviyelerine çıkarmayı hedefliyoruz. Grubumuzun 2017 sonuna kadar tamamlanan ve devam eden yatırımlarıyla 1 milyar TL yatırım hedefimiz ile ülkemiz için istihdam ve değer yaratmayı sürdüreceğiz" diye konuştu.

ÇEVRECİ KLİNKER VE ÇİMENTO ÜRETİMİ

Konuşmasında Grubun, doğal kaynakları bilinçli şekilde kullanmaya özen göstererek ve oluşan atıkları kaynağında azaltarak mümkün olan her durumda bu atıkları ekonomiye tekrar kazandırdıklarına dikkat çeken Ünal: “Doğal kaynakların ekonomik kullanımı sayesinde de karbon ayak izimizi azaltıyoruz. Son dönemde Batıçim, Ege Orman Vakfı’nın Avrupa Birliği’nden hibe desteği alan 'İş Dünyası için Çevresel Ayak İzi' projesinde pilot şirketlerden biri oldu. Bu sayede ürünlerimizin karbon emisyonlarını ve su kullanımını azaltmak için kurulan eko-etiketleme sistemiyle çevre ve doğal kaynakların korunmasına katkıda bulunarak örnek olmayı amaçlıyoruz" dedi.

SAĞLIKLI BESLENME İÇİN ‘İYİ PAZARLAR’

Batı Anadolu Grubu’nun 50. kuruluş yıldönümü kapsamında gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projesi 'iyi pazarlar'a da değinen Ünal:

“50. yılımızda 'İyi Pazarlar' adı altında önemli bir projeyi hayata geçirdik. T.C. Sağlık Bakanlığı İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nün de desteklediği proje hem yetişkinlerin, hem de gelişme çağındaki çocukların kaliteli ve sağlıklı bir yaşam sürdürmeleri için yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı geliştirmelerine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Gecede sahne alan Ayhan Sicimoglu & Latin All Stars ise eğlenceli şarkıları ve performansları konuklardan büyük ilgi gördü.

Timur TARLIĞ/İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!