Basketbolda maçın ardından

Güncelleme Tarihi:

Basketbolda maçın ardından
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 22:05

- Pınar Karşıyaka Başantrenörü Sarıca:- "İstanbul'daki karşılaşmayı da kazanabilecek kapasitemiz var"- Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ataman:- "Skorun lehimize olduğunu düşünüyorum"

Haberin Devamı

İZMİR (AA) - ULEB Avrupa Kupası son 16 turu ilk maçında Galatasaray Odeabank'ı 67-64 mağlup eden Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Ufuk Sarıca, "İstanbul'daki karşılaşmayı da kazanabilecek kapasitemiz var" dedi.

Sarıca, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, sayı farklarının da önemli olduğu elemeli turlarda kazanmanın da mühim olduğunu söyledi.

Maç içinde tempoları Galatasaray'a uyduğu için düşük skorlarda kaldıklarını belirten Sarıca, şöyle konuştu:

"Galatasaray'ı de tebrik ediyorum. Farklı kazansaydık da turu geçmemiz garanti diyemezdik. İkinci maçı da kazanmaya gideceğiz. İstanbul'daki karşılaşmayı da kazanabilecek kapasitemiz var. Bu maçı kazandık, sayı farkı az gözükebilir ama şu an avantajlı durumdayız."

Sarıca, maç içinde bir kaç kez aradaki farkı açmalarına rağmen Galatasaray'ın kendilerini yakaladığını belirterek, "Galatasaray'ın tecrübeli oyuncuları var, vurup gitmek kolay değil. Galibiyet her zaman avantajdır" diye konuştu.


- Galatasaray Odeabank cephesi


Haberin Devamı

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman ise hücumda sezonun en kötü basketbolunu oynadıklarını, özellikle ilk yarıda dış atışlarda 14'te 1 gibi bir oran yakaladıklarını söyledi.

Kendi basketbollarını oynayacak şekilde ritim bulamadıklarını vurgulayan Ataman, şunları kaydetti:

"İkinci yarı alan savunmasıyla Karşıyaka'yı da aynı sterse soktuk. Maçı kazanacak duruma da geldik. Davis smaç vurmak yerine turnikeye gitmese kazanabilirdik. İki maçlık seri bu, çok farklı da kaybedebilirdik. Skorun lehimize olduğunu düşünüyorum. 3 sayılık mağlubiyetle dönüyoruz. Salı günü de umarım Galatasaray seyircisi Abdi İpekçi'yi hınca hınç dolduracak ve bir kişiye veya takıma karşı küfür etmeyecektir burada olduğu gibi. Biz spor yapmaya geliyoruz. Karşıyaka taraftarının küfürbaz tutumunu kınıyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!