Başkanlar Fuar İzmir için buluştu

Güncelleme Tarihi:

Başkanlar Fuar İzmir için buluştu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2016 09:39

Başkanlar Fuar İzmir için buluştu

Haberin Devamı

"Fuar İzmir" başkanlar kurulu

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin fuarcılık şirketi İZFAŞ'ın Yönetim Kurulu'nda beş başkan birden görev yapmaya başladı. İZFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun daveti üzerine, İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, İTB Başkanı Işınsu Kestelli ve Ege İhracatçı Birliği Başkanı Sabri Ünlütürk İzmir fuarcılığı için çalışacak.
İzmir'de Mart 2015'te hizmete giren Gaziemir'deki yeni uluslararası fuar alanı olan "Fuar İzmir", kent fuarclığında ve kent ekonomisinde yeni bir ivme yarattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentteki fuar ekomisinin kısa sürede 5 kat büyüyeceğini açıkladı. Kocaoğlu, mevcut fuarları büyütmek, yeni fuarlar düzenlemek gibi hedeflerin yanısıra bu çalışmaları ken ekonomisinde etkin olan işadamı ve sanayici örgütleriyle birlikte yapmak istedi. Bunun ilk adımı olarak da İZFAŞ Yönetim Kurulu'nda bu kesimlerin en düzeyde temsili için davette bulundu.
Fuarcılık sektörünün kent ekonomisinin lokomotifi olması doğrultusunda yapılacak çalışmalarda kararları verecek olan İZFAŞ Yönetim Kurulu, 28 Mart'da yapılan genel kurulda değişti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yönetim kurulu başkanı olduğu Yönetim Kurulu'nda artık İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Borsası (İTB) Başkanı Işınsu Kestelli ve Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Başkanı Sabri Ünlütürk de yeraldı. Fuar İzmir'in geleceği, kent fuarcılığının gelişmesi için bu beş başkan birlikte görev yapacak.
Yönetim Kurulu'ndan bir önceki dönemde görev yapan Ege Maden İhracatçıları Başkanı Mevlüt Kaya, Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Mukadder Özden, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Barış Karcı ve ESHOT avukatı Figen Seyis ayrıldı. Yeni yönetimde eski yönetimde de olan İZSU Genel Müdürü Fügen Selvitopu, İzulaş ve İzdeniz Yönetim Kurulu Başkanı Gül Şener, Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşaviri Canan Mut, Basın Yayın Halkla İlişkiler ve Muhtarlıklar Daire Başkanı Pınar Meriç, Yapı İşleri Daire Başkanı Ayşen Kalpalı, Hakan Alpsoykan ise görevlerine devam edecek.
Utku BOLULU / İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!