Başkan Özçınar'dan kadınlara kutlama

Güncelleme Tarihi:

Başkan Özçınardan kadınlara kutlama
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2017 09:56

Başkan Özçınar'dan kadınlara kutlama

Haberin Devamı

İZMİR'in Kiraz ilçesindeki Belediye Başkanı Saliha Özçınar, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle yaptığı açıklamada kadınlara seçme ve seçilme hakkını tanıyan yasanın kabulünün Cumhuriyet tarihi içinde demokrasi adına atılan en önemli adımlardan biri olduğunu söyledi.

AK Partili Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 82'nci yıldönümünü kutladı. Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkını tanıyan yasanın kabulünün Cumhuriyet tarihi içinde demokrasi adına atılan en önemli adımlardan biri olduğunu ifade eden Özçınar, Birleşmiş Milletler'in 1952 yılında uluslararası bir sözleşme ile getirebildiği, Türkiye'de ise 5 Aralık 1934'te yürürlüğe konan bu yasa sayesinde, kadınların siyasi ve toplumsal hayattaki konumlarının daha da güçlendiğine dikkat çekti. Türk toplumunun gelişmesinde ve yükselmesinde kadınlarının katkısının yadsınamayacağını söyleyen Özçınar; şöyle konuştu:

"Tarihimiz büyük adamları ve nesilleri yetiştiren analarımızın örnekleri ile doludur. Gerek Cumhuriyetimizin kuruluşunda gerek Cumhuriyet tarihi boyunca başarıları ile analarımız ve kadınlarımız bu günlere gelmemizi sağlamışlardır. Bugün ise kadınlarımız eğitimden spora, siyasetten sanata ve ekonomiye her alanda dünya çapında ülkemizi temsil etmekte ve rekorlara imza atmaktadırlar. Bu sebeple 5 Aralık Kadın Hakları Günü'nü ve Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 82. yılını kutluyorum. Başta gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere insan hakları ve demokrasi konusunda öncü olan ve katkı veren herkesi şükranla yad ediyorum."

Faruk ÇARK/KİRAZ (İzmir),(DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!