Başkan M. Ekrem Oran’dan davet: Yeryüzündeki cennet Çeşme’ye bekliyoruz

Güncelleme Tarihi:

Başkan M. Ekrem Oran’dan davet: Yeryüzündeki cennet Çeşme’ye bekliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2022 05:52

Pandemi sonrasında normalleşen hayat koşullarının ardından milyonların yaz tatilini yine Çeşme’de geçireceğini söyleyen Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Yeryüzündeki cennet Çeşme’ye tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. Yazın en güzel anlarını yaşayacağınız ilçemizde, denizimizle, güneşimizle, eğlencemizle sizleri ağırlamaya hazırız. Plajlarımızla, yenilenen Cumhuriyet Meydanı’mızla, festivallerimizle, Alaçatı’nın otantik sokaklarıyla yurtiçinden ve yurtdışından gelecek milyonları ağırlayacak olmanın heyecanını yaşıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

 

 


ÇEŞME’MİZE YAKIŞIR MEYDAN
Yıllardır atıl durumda bulunan Cumhuriyet Meydanı’nı yenileyerek turizm sezonu öncesi vatandaşların hizmetine sunan Oran, “İlçemizin yüzü olan Cumhuriyet Meydanı’mızı yeniden inşa ettik. Göreve geldiğimiz günden bu tarafa Çeşme’mizde adil ve verimli belediyecilik anlayışı çerçevesinde görevimize dört elle sarıldık. Meydanımıza modern bir görünüm kazandırarak, Türkiye’nin incisi Çeşme’mizin doğasına ve kültürüne uygun hale getirdik. Yeşilin her tonunun coşkuyla filizlendiği, mavinin en güzel tonlarının toprakla ve yaşamla kucaklaştığı, binlerce yıllık tarihe ve kültürel değerlere ev sahipliği yapan, özgürlüklerin, sanatın, insan haklarının kent hafızasına nüfus ettiği Çeşme’mize yakışır bir meydan kazandırdık. Üçüncü etap çalışmalarımız için de kollarımızı sıvadık” bilgisini paylaştı.

Haberin Devamı

Başkan M. Ekrem Oran’dan davet: Yeryüzündeki cennet Çeşme’ye bekliyoruz

YİNE MİLYONLARI AĞIRLADIK
3 yıl aranın ardından ‘Otların Rüzgârlı Öyküsü’ temasıyla bu yıl 11’incisini düzenledikleri Alaçatı Ot Festivali’nde yine milyonları ağırladıklarını aktaran Başkan Oran, “Ot Festivali’nin kurucularından Ayhan Sicimoğlu ve Tülin Onan Er’in destekleriyle gerçekleştirdiğimiz etkinlikte şevketibostan, acı ot, kuzukulağı, arapsaçı, ebegümeci, radika, deniz börülcesi, tembel avrat otu, kuşkonmaz, biberiye otu gibi çok sayıda bitkinin yanı sıra otlu yemekler ve el işi ürünlerinin sunulduğu stantlarımız çoka beğenildi. Festival alanını dolduran Alaçatılılar baharın gelişini Kenan Doğulu konseriyle karşıladı” şeklinde konuştu.

ÇEŞME FESTİVALİ EYLÜLDE
25 yıl aradan sonra 3 sene önce, “Ege’nin İki Yakası” temalı müzik ve kültür etkinlikleriyle gerçekleştirilen Çeşme Festivali’ni yeniden yapacaklarını da ifade eden Oran, “14 yaşında gönüllü olarak, Lara Fabian ve Georges Moustaki gibi sanatçılara Çeşme’de geçirdikleri zaman boyunca eşlik ettiğim, 22 yaşında ise koordinatör olarak görev aldığım bu tarihi festivalin ikincisini eylül ayında ‘Balkan’ temasıyla gerçekleştireceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!