Başkan Kocaoğlu'dan sandığa gidin çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Kocaoğludan sandığa gidin çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2018 13:05

Başkan Kocaoğlu'dan sandığa gidin çağrısı

Haberin Devamı

İZMİR'in Narlıdere ilçesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Sahilevleri kıyı düzenlemesi ikinci etabı ve yenilenen Bakü Parkı'nın açılışı yapıldı. Açılışı yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 24 Haziran'da yapılacak seçimlerde rejim değişikliğinin oylanacağını söyleyerek "Sandığa ne kadar çok insan götürürsek kazanma şansımız o kadar yüksek. Ya diktatörlüğe doğru gideceğiz ya da halkın iktidarını, parlementer sistemi kuracağız. Bugün 'demokrasi' demekle demokrat olunmuyor" dedi.

Narlıdere'nin Altıevler Mahallesi'nde 2750 metre alanda yapılan kıyı düzenlemesi ile yenilenen Bakü Parkı'nın açılışı birlikte yapıldı. Sahilevleri kıyı düzenlemesi ikinci etabı ile kardeş şehir Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün adı verilen parkın açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel,  Azerbaycan Büyükelçisi Hazar İbrahim ve ilçe belediye başkanları katıldı.  CHP Kadın Kolları üyeleri 'İzmir Aziz'dir Aziz kalacak' yazılı tişörtler giyerek açılışta yer aldı. Narlıdere Belediye Başkanı CHP'li Abdül Batur, açılış öncesi yaptığı konuşmada İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Mavişehir'den bütün körfezin kıyısını gerdanlık gibi işlediğini belirterek, "Narlıdere ve Sahilevleri vatandaşları denizle buluşturan önemli bir bölgedir. İlk etabını mart ayında bitirmiştik. Kentin denizle buluşmasını sağlayan bir çalışma hayata geçirildi. İzmir sadece çevre düzeni değil alt yapı ve üst yapıdaki düzenlemeler nedeniyle diğer şehirlerde yaşayanlar tarafından da tercih edilir bir kent oldu. Özellikle ulaşımda devrim yapıldı. Bugün Selçuk'tan Aliağa'ya kadar yeni açılan tramvayla birlikte İzmir kenti, 15 yılda ulaşımda çağ atladı. Bu parkın adınının da Bakü'nün adıyla taçlandırılması bize onur verdi" dedi. Başkan Batur, CHP Kadın Kolları üyelerinin giydiği tişörtleri göstererek "İzmir Aziz'dir Aziz kalacak. 24 Haziran'da bu defa demokrasi kazanacak" diye konuştu.

AK PARTİLİ AYDIN ŞENGÜL VE BİLAL DOĞAN'I ELEŞTİRDİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da konuşmasında Türkiye'de çok erken bir seçim sürecine girdiğini dile getirerek rejim değişikliğinin söz konusu olduğunu öne sürdü. 24 Haziran'da sadece milletvekili ya da cumhurbaşkanının değil ülkenin hangi sistemle yönetileceğine karar verileceğini öne süren Kocaoğlu şöyle konuştu:

"Ya diktatörlüğe doğru gideceğiz ya da halkın iktidarını, parlementer sistemi kuracağız. Bugün 'demokrasi' demekle demokrat olunmuyor. Birlikte düşünmek, birlikte karar vermek, eleştiriye açık olmak, hatadan dönmek, projelerin sırasını doğru belirlemekle demokrasi mümkün olur. AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül şehir plancısıdır. Partisinin kuruluşundan bu yana çeşitli kademelerde bulundu. 'Körfez Projesi'ni yapmıyor, bize izin versin biz yapalım' demiş. Bu projenin 2 ortağı var. Biri Devlet Demir Yolları (DDY) biri de İzmir Büyükşehir Belediyesi. ÇED raporunu da beraber aldık. DDY İzmir Limanı'nı işletiyor. 3'üncü nesil gemilerin limana gelmesini sağlarsa limanın kapasitesi ve karlılığı artacak ama daha bir adım atmadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ÇED raporunu aldıktan sonra körfezin nasıl temizleneceği, taramanın hangi yöntemle yapılıp, deniz canlılarına zarar vermeyeceği ile iİgili proje yapılmalı. Şengül'ün açıklaması İZSU Genel Müdürlüğü'nün ihaleye çıkmasından sonradır. İhaleye 6 yerli 6 yabancı firma katıldı. Daha sonra yapım ihalesine çıkılacak. Sayın Şengül bunu biliyor, ama seçim var ya laf söylenecek ya. Sözün de bir haysiyeti olmalı. Bilal Doğan Beyefendi de Harmandalı ile ilgili konuşmuş. Harmandalı ihalesi bitmiş. Bir dizi iftira atıyor. Bunlar tramvaya da 4 sene karşı çıktılar. İZBAN'ı tüm İzmir kullanıyor ona da karşı çıktılar. Biz doğru bildiğimiz yoldan dönmeyiz."

AK Parti İzmir milletvekili aday adayı sanatçı İbrahim Tatlıses'i de isim vermeden eleştiren Kocaoğlu, "Bir sanatçı 5 yıl önce İzmir'e gelmiş,İzmir'i beğenmiyormuş . AKP'den aday adayı olmuş hayırlı olsun. İzmirli olmayı değil ama Aziz Kocaoğlu'na vurursa büyük adam olacağını öğrenmiş" diye konuştu.

"EĞER BU GİDİŞ DEĞİŞTİRİLEMEZSE BİZİM KABAHATİMİZ VAR"

Türkiye'de  bir demokrasi sınavı verildiğini ileri süren Başkan Kocaoğlu, şunları ifade etti:

"Meral Akşener, Doğu Perinçek, Vedat Öz ve Temel Karamollaoğlu 100 bin imza toplayarak cumhurbaşkanlığı yarışına katılmak istiyor. Bu 4 genel başkandan hangisini yakın görüyorsanız partiniz ne olursa olsun, demokrasi adına oy verin. Ben siyasetle uzun süredir uğraşıyorum. Her seçim önemlidir ama 24 Haziran'da ışık göründü. Eğer bu gidiş değiştirilemezse bizim kabahatimiz var. Sandığa ne kadar çok insan götürürsek kazanma şansımız o kadar yüksek. 24 Haziran'a kadar geleceğimizin tekrar aydınlığa dönmesi için çalışmamız gerekir."

Kıyı düzenlemesinin insanların temiz hava alacağı, birbirleriyle etkileşeceği alanlar yaratmak amacıyla yapıldığını belirten Kocaoğlu, "İnsanları evlerinin içine, AVM'lere kilitlerseniz o toplum aydınlığa kavuşamaz. Katma değeri yüksek ürünleri ekonomiye kavuşturmak ve Kürt sorununu çözerek barışı ilelebet getirmek için 24 Hazıran'da doğru karar vermek gerekir. Ben cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce'ye başarılar diliyorum" diye konuştu. Azerbaycan Türkiye Büyükelçisi Hazar İbrahim de İzmir'in Bakü ile arasında özel bir ilişki olduğunu belirterek iki kentin her açıdan benzer olduğunu dile getirdi. İbrahim bu parkın kendileri açısından çok değerli olduğunu anlattı. Konuşmaların ardından parkın açılış kurdelesi protokol tarafından  kesildi.

Nevra UÇKAÇ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!