Başkan Dalgıç, zabıtasını unutmadı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Dalgıç, zabıtasını unutmadı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2016 15:03

Başkan Dalgıç, zabıtasını unutmadı

Haberin Devamı

İZMİR'in Çeşme ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Zabıta Haftası kutlamaları kapsamında Çeşme Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Çeşme Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde, Zabıta Müdürü Mesut Uğurlu ve zabıta memurları tarafından karşılanan Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, 60'ıncı kuruluş yıllarını kutlayarak çiçek verdi.

Başkan Dalgıç, Zabıta Müdürlüğü'nün, belediyenin en temel birimlerinden birisi olduğuna dikkat çekip, "Belediye'nin doğrudan vatandaşla temas ettiği, Belediye'nin yasalarla gelmiş, vatandaşla ilgili bütün görevlerini yerine getiren bir birim. Esnafından, güvenliğinden, sahasından, bildiriminden sorumlu bir teşkilat. Zabıta teşkilatının görevi çok kolay değil. Her sorunda doğrudan vatandaşla temas halindeler. Tabi yasalarla kurulmuş bir yapıdır. Vatandaşın da zabıta teşkilatına sağduyulu davranması gerekir. Zabıtaların yaptığı işler, yasaların kendilerine verdiği yetkiyle yapılan işlerdir. İyi ile kötüyü ayırmak çok kolay değil. Yasalar ne emrediyorsa o yapılıyor ama, vatandaşa 'Sehpanı kaldır' dediğiniz zaman size tepki geliyor. Belediyenin bir tebligatını yaptığınız zaman önce size tepki geliyor. Zabıta teşkilatının yapısı bu. Tabi bizlerin de yasanın verdiği yetki ile yasal bir gücümüz var. İşin gerçek tarafı bu. Bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bizim gibi turistik bölgelerde yapılan görev çok kolay değil. Nüfusun 40 binlerden milyonlara ulaştığı bir alanda görev yapmak gerçekten zor. Tabi uzun yılların getirdiği tecrübe ile bir meleke de kazandınız. Gününüzü yürekten kutluyorum" diye konuştu.

Güneş ATAGÖZ / ÇEŞME (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!