Baş dönmesi ve bayılma hissi hafife alınmamalı

Güncelleme Tarihi:

Baş dönmesi ve bayılma hissi hafife alınmamalı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2021 08:13

Hemen herkesin yaşayabildiği baş dönmesi, sersemlik, bayılma hissinin kalp ve damar hastalıklarının göstergesi olabileceğine dikkat çeken Özel Gözde Kuşadası Hastanesi Başhekimi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Yılmaz Ömür Otlu, bu şikayetlerin çok geniş bir yelpazedeki klinik durumların işaretçisi olabileceğini de belirterek erken tanı ve tedavinin önem taşıdığını vurguladı.

Haberin Devamı

Uzm. Dr. Yılmaz Ömür Otlu, “Bu şikayetler nörolojik, psikiyatrik veya dahili rahatsızlıklara bağlı olabileceği gibi kalp ve damar hastalıkları açısından da detaylı değerlendirme gerektirir. Her yaşta görülebilen bu rahatsızlıklarda kalp kapak hastalıkları, ritim bozuklukları, tansiyon dengesizlikleri, kalp kası hastalıkları, damar sertliği gibi muhtemel altta yatan nedenler dikkatle araştırılmalıdır” dedi.

KALP KAYNAKLI OLABİLİR

Bunun için kliniği uygun hastalarda ilk planda EKG, ekokardiyografi, doppler ultrason, efor testi, 24 saatlik Holter takibi, tilt-table (eğik masa) gibi hızlı uygulanabilir testlerin uygulanmasının önedine değinen Uzm. Dr. Otlu, “Saptanan nedene göre yaşam tarzı değişiklikleri, ilaç tedavileri, kalıcı kalp pili ve şok cihazı uygulaması, ablasyon tedavileri uygulanması muhtemel seçenekler olarak karşımıza çıkmaktadır. Sık tekrarlayan baş dönmesi ve bayılma hissi hafife alınmamalı, vakit kaybetmeden bir uzman hekime danışılmalıdır” diye konuştu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!