Barış Bloğu'ndan açığa alınmalara tepki

Güncelleme Tarihi:

Barış Bloğundan açığa alınmalara tepki
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2016 14:06

Barış Bloğu'ndan açığa alınmalara tepki

Haberin Devamı

İZMİR Barış Bloğu, Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 23 yıldır tarih öğretmenliği yapan Eğitim- Sen 1 No'lu Şube Başkanı Bahri Akkan'ın Konak Kaymakamlığı'nın bir yazısı ile açığa alınmasına tepki gösterdi.

Yeni dönem İzmir Barış Bloğu Eş Sözcüsü Gurbet Uçar, basın açıklamasında, geçen hafta Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Üyesi Doktor Fatih Sürenkök'ün Cizre, Şırnak, Silopi ve Ağrı'da sokağa çıkma yasakları nedeniyle halkın sağlık hizmetlerine erişiminde yaşanan güçlükleri, hastaların hastaneye ulaşamadığını, orada çalışan hekimlerin ve sağlıkçıların zorluklarını aktardığı ve Sağlık Bakanlığı ile hükümeti eleştirdiği için İzmir Valiliği tarafından açığa alındığını anlattı. Uçar, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sağlık Emekçileri Sendikası İşyeri Temsilcisi Mahmut Bakay'ın da sosyal paylaşım sitesi facebook'ta Başbakan Ahmet Davutoğlu ile eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı eleştirdiği iddiasıyla Valilik kararı ile görevinden uzaklaştırıldığını ifade etti.

Çınarlı Mesleki ve teknik Anadolu Lisesi'nde 23 yıldır tarih öğretmenliği yapan Eğitim- Sen 1 No'lu Şube Başkanı Bahri Akkan'ın Konak Kaymakamlığı'nın bir yazısı ile barış isteyen konuşmaları gerekçe gösterilerek görevinden uzaklaştırıldığını ifade eden Uçar, şöyle konuştu:

“Muktedirler ne yaparlarsa yapsınlar barışın sesi susturulamaz. Hakikatin üzeri örtülemez. Savaştan ve ölümden değil koşulsuz olarak barıştan, yaşamdan ve özgürlüklerden yana olan biz barış savunucuları, muktedirlerin bu çabalarına hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz. Sadece barıştan yana oldukları için suça ortak olmadıklarını söyledikleri ve hakikati dile getirdikleri için haklarında soruşturma açılan görevlerinden uzaklaştırılan başta Bahri Akkan, Fatih Sürenkök ve Mahmut Bakay arkadaşlarımız olmak üzere tüm barış savunucularının her zaman ve her koşulda yanlarında olacağız. AKP il örgütü gibi çalışan İzmir Valiliği barış ve demokrasi karşıtı tutumunu derhal gözden geçirmeli ve görevden alınacak arkadaşlarımızı ivedilikle görevlerine iade etmeli. İktidara da ölümler karşısında 'artık yeter' diyoruz. Derhal müzakere başlatılmalı."

“DAHA SERT BİR MÜCADELE BİZİ BEKLİYOR"

Toplantıya katılan Bahri Akkan, baskıların arttığını öne sürerek, “İzmir'de uzun zamandır bu baskı politikaları sürdürülüyor. Son dönemde açığa almalar zirve noktasına ulaştı. Anmaların bile yasaklandığı basın açıklamalarına bile valilik kararıyla yasaklama getirildi. Önümüzdeki süreçte daha sert bir mücadele bizi bekliyor. Bu baskıların bizleri yıldırma şansı yok. Korku imparatorluğunun korkularının arttığı bir döneme girildi. Dayanışmayı artırarak mücadeleyi yükseltme dışında başka bir yol yoktur. Emekten barıştan demokrasiden yana olanlarla devam edeceğiz" dedi.

27 yıllık meslek hayatında ilk kez meslekten uzaklaştırılan Akkan, “Kaymakamlık dilekçesinde milli eğitim temel kanununda belirlenen Türk milli eğitimin temel amaçlarına uygun davranmadığım gerekçesiyle alınmışım. İlginç olan eğitime aksatma izin, rapor, sevk alarak eylemlere katıldığım söylenmiş beni görevden alarak asıl eğitimi aksatan Konak Kaymakamlığı olmuştur. Çünkü benden alınan dersler, başka öğretmenlere ücret karşılığı verilmek zorunda kalmıştır. Ben bu derslere maaş karşılığı girerken üstüne ücret ödeyerek başka öğretmenlere vermek zorunda kaldılar. Yürütmeyi durdurma ve göreve iade davası açacağım" dedi.

“BİZ YAŞANABİLİR BİR ÜLKE OLSUN İSTİYORUZ"

İzmir Barış Bloğu eski eş Sözcüsü Nilgün Toker, “Barış istemek siyasi bir söylem oldu. Barış doğal bir ihtiyaçtır biz bunu dillendirdiğimiz için siyasi suç işlemiş oluyoruz. Bu ülke yaşanabilir olsun istiyoruz. Bu arkadaşlar bizim onurumuzdur. Bu kentin demokrasi sesini yükselten isimlerden oldular" derken eski eşsözcülerden Zeki Gül de “Nefret iklimi yaratılmaya çalışılıyor. Aynı şeyleri aynı kelimelerle ifade edemez hale geldik. Biz bir arada yaşamı savunuyoruz. Aynı kelimelere aynı anlamı yüklemiyoruz" dedi.

Elif DEMİRCİ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!