Baran’ın kalbindeki delik kapalı yöntemle kapatıldı

Güncelleme Tarihi:

Baran’ın kalbindeki delik kapalı yöntemle kapatıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2022 16:43

İzmir’de 17 günlükken aort atardamarında oluşan tıkanıklık nedeniyle açık kalp ameliyatına alınan 3 yaşındaki Baran Mirza Bayyiğit’in devam eden kalbindeki delik problemi, çocuk kardiyolojisi uzmanı Prof. Dr. Nazmi Narin ve ekibi tarafından kapalı yöntemle yapılan girişimle kapatıldı.

Haberin Devamı

 

Baran Mirza’nın anne ve babası Nagehan ve Tahir Bayyiğit, tedavi süreci hakkında şu bilgileri verdi: “Oğlumuz doğduğu zaman morarma olduğunu fark ettik. Gittiğimiz sağlık kuruluşunda yapılan incelemeler sonucu aort damarında tıkanıklık olduğu söylendi ve 17 günlükken açık ameliyata alındı. Daha sonra kalbinde 9 milim büyüklüğünde bir delik saptandı. Bu aşamada yolumuz Prof. Dr. Nazmi Narin ile kesişti. Nazmi hocamız oğlumuza kapalı yöntemle gerçekleştirdiği bir operasyonla kalbindeki deliği onardı. 1 gün sonra taburcu olduk. Çocuğumuz şu an oldukça sağlıklı. Operasyon öncesi var olan iştahsızlık, yorgunluk, yorulma ve özellikle gece terlemesi tamamen düzeldi. Prof. Dr. Nazmi Narin ve ekibine çok teşekkür ederiz.”

Haberin Devamı

ŞU AN ÇOK SAĞLIKLI

Operasyon hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Nazmi Narin ise şunları söyledi: “Hastamız iki karıncık arasındaki delik nedeniyle takip ettiğimiz bir hastaydı. Ancak hastanın geçmişi de önemliydi. 17 günlükken aort damarlarında bir tıkanıklık tespit ediliyor, ameliyat oluyor. Başarılı bir operasyon geçiriyor. Ancak var olan delik devam ediyor. Bunun da getirdiği sorunları yaşıyor. Çabuk yorulması, sık enfeksiyon yaşaması, kilo alamaması gibi olabilecek sorunlar bunlar. Bu tür hastalarda 3 yaşına kadar beklemeyi tercih ederiz. Ciddi bir enfeksiyon oluşturmuyorsa, bunu takip ederiz. Ancak bazı durumlarda da tedavi edilmesi gerekir. Hastamızın kalbindeki deliği kapalı yöntem dediğimiz kasıktan girerek kalbindeki deliği kapattık. Şu an gayet sağlıklı. İstediği gibi oynuyor ve yaşamına devam ediyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!