Balıkları tututular ödülü kaptılar

Güncelleme Tarihi:

Balıkları tututular ödülü kaptılar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2018 16:42

Balıkları tututular ödülü kaptılar

Haberin Devamı

İZMİR'in Ödemiş ilçesindeki Gölcük Gölü'nde, Belediye tarafından 3'üncüsü bu yıl düzenlenen balık tutma yarışması büyük heyecana sahne oldu. 3 kategoride yapılan yarışmada dereceye girenler para, plaket ve başarı belgesi ile ödüllendirildi.

Ödemiş Belediyesi, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ıncı yıldönümü etkinlikleri kapsamında, 8 ve 9 Eylül tarihlerinde 3. Gölcük Balık Tutma Yarışması düzenledi. Gölcük Gölü'ndeki yarışmaya toplam 77 kişi katıldı. 'En Büyük Sazan Yakama', 'En Büyük Yayın Yakalama' ve 'En Çok İsrail Sazanı Yakalama' kategorilerinde yapılan yarışma büyük çekişmeye sahne oldu. Eşsiz manzaraya sahip Gölück Gölü'nde gün boyu devam eden yarışların sonunda, sadece bir kişiye ödülün verildiği  'En Büyük Yayın Yakalama' dalında, İsmail Öncel yakaladığı 480 gramlık yayın balığı ile birinci oldu.

'En Büyük Sazan Yakalama' kategorisinde ise 1 kilo 960 gram sazan balığı tutan Kerim Yudan birinciliği elde etti. 1 kilo 455 gramlık balık tutan Şakir Kuzum ikinci, 1 kiyo 305 gramlık balık tutan Ahmet Keskin ise üçüncü oldu.

'En çok İsrail Sazanı Yakama' kategorisinde ise 111 balıkla Yavuz Girgin birinciliği, 110 balıkla Ufuk Sönmez ikinciliği, 100 balıkla İsmail Öncel ise üçüncülüğü elde etti. Yarışma  sonunda birinci olanlan 750, ikinci olanlan 500, üçüncü olanlar ise 250 lira para ödülü, plaket ve başarı belgesi verildi.

AK Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, "Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz balık tutma yarışmasında, katılımcı sayısının artığı görmek bizleri mutlu etti. Dereceye girenleri kutluyorum" dedi.

Bu yıl göldeki balık çeşitliliğinin artığını belirten jüri üyeleri de önümüzde yıl levrek kategorisinde de yarışma olabileceğini söyledi.

Yüksel BALCI / ÖDEMİŞ (İzmir), (DHA)

FOTOĞAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!