Balık ve piliçten 2,3 milyar dolar ihracat

Güncelleme Tarihi:

Balık ve piliçten 2,3 milyar dolar ihracat
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2015 12:21

- Türkiye'nin su ürünleri ve hayvansal mamuller ihracatı yüzde 15’lik artışla 2 milyar 277 milyon dolara ulaştı - Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birliği Başkanı Kızıltan: - "2023 yılı için ortaya koyduğumuz 5 milyar dolar ihracat rakamına kolaylıkla ulaşacağız”

Haberin Devamı

İZMİR (AA) - Türkiye, 2014 yılında önceki yıla göre yüzde 15 artışla 2 milyar 277 milyon dolarlık su ürünleri ve hayvansal ürün ihracatı yaptı.

Levrek, çipura, alabalık ve piliç eti ihracatındaki artışın devam etmesiyle sektörün 2023'te 5 milyar dolarlık hedefi yakalaması bekleniyor.

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Başkanı Sinan Kızıltan, sektörün ilk kez 2 milyar dolar sınırını aşarak geçen yıl 2 milyar 277 milyon dolar ihracat yaptığını, bu ihracatta balık ve kanatlı eti için kurulan tanıtım gruplarının önemli katkısının olduğunu ifade etti.

Su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörünün ihracattaki başarısının devamı için 40 ülkede gıda fuarlarına katılacaklarını aktaran Kızıltan, "İki tanıtım grubumuzun yaptığı tanıtım çalışmaları ihracat rakamlarımıza güç verdi. Tanıtım gruplarımızın yürüttüğü etkinliklerle ile firmalarımızın dünya standartlarında lezzetli, kaliteli ürünleri birleşince rekorlar üst üste geliyor. 2023 yılı için ortaya koyduğumuz 5 milyar dolar ihracat rakamına kolaylıkla ulaşacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kızıltan, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği'nin 2014 yılında yüzde 22’lik artışla 818 milyon 619 bin dolar ihracat yaptığını ve ihracatını en fazla arttıran sektör haline geldiğini belirterek 2015'te 1 milyar dolar hedefi konduğunu kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!