Ayakkabının modası Shoexpo’da

Güncelleme Tarihi:

Ayakkabının modası Shoexpo’da
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2016 13:19

Ayakkabının modası Shoexpo’da

Haberin Devamı

AYAKKABI ve çanta modasının en son trendleri, şehrin en renkli fuarı SHOEXPO - 40. İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı’nda görücüye çıktı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından Fuar İzmir’de düzenlenen SHOEXPO, gelecek sezon modellerini vitrinlerden önce fuara taşıdı. Ayakkabı ve çanta sektöründeki yenilikleri bir arada görme imkanı sunan fuara, 163 firma katılıyor. İspanya, İtalya, Malezya ve Yunanistan’dan katılımcıların yer aldığı SHOEXPO, sadece profesyonel ziyaretçiye yönelik olarak gerçekleştiriliyor. 22 Ekim 2016 Cumartesi günü sona erecek fuar, 10.00 – 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. İzmir’in en renkli fuarlarından 40. SHOEXPO, yurtdışı ve yurtiçi katılımcılarıyla 2017 ayakkabı ve çanta modasını görücüye çıkardı. Dünyanın en iyi ve en çok satan konfor markaları; İtalya’dan Imac, İspanya’dan Callaghan ve Yunanistan’ın hamur tabanlı ayakkabı üreticisi Fantasy Sandals’ın yer aldığı fuarda ziyaretçilerin ilgisi sevindirdi. Son moda ayakkabı ve çantaların ziyaretçilerle buluştuğu fuar, hem kadın hem de erkek ayakkabı modellerinde sıra dışı renklerin yanı sıra şıklığı rahatlıkla birleştiren modeller de dikkat çekti. Kadın ayakkabılarında alışılmışın dışına çıkan modeller göz doldururken; deriye işlenmiş desenli sneakerlar, modası hiç geçmeyen stilettolar, rengarenk botlar ve birbirinden rahat günlük ayakkabılar revaçta olacak. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kalın topukların tercih edildiği pullu, işlemeli ve saydam topuklu kadın ayakkabıları dikkat çekecek. 2017 yaz modasında ise sneaker hakimiyetinin süreceğini vurgulayan tasarımcılar özellikle soft renklerin kullanılacağı bir sezonun habercisi oldular. Erkek ayakkabılarında geçen yılın koyu renk modası yerini, pastel tonların ağırlıklı olarak kullanıldığı bordo, yeşil, mavi renkli; beyaz tabanlı modellere bırakırken, şeffaf tabanlı erkek ayakkabılarına da sıkça rastlanacak. Erkek ayakkabılarının özgürlüğe kavuşacağı 2017 yılında; örgü desenli, el yapımı, topukları işlemeli modeller de tercih edilecek. Ayrıca erkek ayakkabı modellerinde daha maskülen daha iddialı ve daha renkli ayakkabılar vitrinleri süsleyecek.

ÇOCUK AYAKKABISINDA, AYAK SAĞLIĞI VURGUSU

Çocuk ayakkabılarında ayak sağlığı dikkate alınarak üretilmiş, günlük kullanıma uygun deri ayakkabı modelleri ile birlikte keten ayakkabılar da ailelerin ayakkabı seçiminde ilk tercihi olacak. Çocuklar için ayakkabı alınırken özellikle ayak sağlığının düşünülerek seçim yapılması gerektiğini vurgulayan tasarımcılar, Azo; boyar madde ve ftalat; plastik esnetici kansorejen maddeler içermeyen ayakkabıların seçilmesi gerektiğini vurguluyor. Çantalar da ise rengarenk desenleri ve hafif kumaş kullanılarak üretilmiş salaş tarzlarıyla dikkat çeken modellerin yanı sıra püsküllü modeller bu yıl vitrinleri süsleyecek. Klasik çanta modellerinin dışında; gitar, baykuş gibi farklı formlarda tasarım çantaların da sergilendiği fuarda ziyaretçilerin yoğun ilgisi dikkat çekiyor.

40. SHOEXPO; T.C. Ekonomi Bakanlığı, T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), İzmir Ticaret Odası (İZTO), İzmir Ayakkabıcılar Odası ve Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği (EGEAYSAD) destekleriyle düzenleniyor.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!