Avustralya'da Atatürk'ü andılar

Güncelleme Tarihi:

Avustralyada Atatürkü andılar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2016 10:31

Avustralya'da Atatürk'ü andılar

Haberin Devamı

1983 yılından beri Avustralya'nın Melbourne kentinde yaşayan müzik öğretmenleri Fadime ve Nebi Yılmaz çiftinin 2012'de kurdukları Melbourne Cumhuriyet Korosu (MCK), "10 Kasım Atatürk'u Anma ve Dünden Bu güne Cumhuriyet" adlı konserini de önceki konserlerinde olduğu gibi EÇEV (Ege Çağdaş Eğitim Vakfı) ve Türkiye Gençlik Birliği'ne (TGB) yararına gerçekleştirdi.

Birinci bölümde türküler seslendirilirken konserin ikinci bölümünde ise Sydney'den gelen yazar Muammer Toprakçı ile “Atatürk'ü anlamak ve Aydınlıktan Karanlığa" adlı bir söyleşi gerçekleştirildi.

İzmirli sanatçı Necdet Kurt ve İstanbul'dan Murat Biçer'in katılımıyla "Ulusal Değerlerimiz" adlı konserleri gerçekleştiren koro, gelirlerinin bir kısmını TGB'ye (Türkiye Gençlik Birliği), büyük kısmını da EÇEV (Ege Çağdaş Eğitim Vakfı) aracılığıyla öğrencilere burs olarak aktarmayı sürdürdü. Melbourne Cumhuriyet Korosu (MCK), 10 Kasım Atatürk'ü Anma Konseri'nden elde edilen geliri de ECEV ve TGB'ne bağışlandığı açıklandı. Konser öncesi konuşan Nebi Yılmaz, Türk ulusal günlerini ve bayramlarını kutlamanın, canları pahasına tüm Türk Milleti'ne bu güzel ülkeyi ve bu günleri bağışlayan, Türk toplumunu ümmetlikten-kulluktan özgür bireyliğe, yurttaşlığa yükselten yüce Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi saygıyla anmak olduğunu söyledi.

Yılmaz, “aynı zamanda önceki kuşaklardan devraldığımız kültür mirasımızı Atatürk ilkeleri doğrultusunda sonraki kuşaklara aktarıp, yasatmak ve sevdirebilmek amacıyla geçmişten geleceğe uzanan kültür zincirinin bir halkasını oluşturan MCK, bu zincir halkasının kırılması halinde, devredilemeyen kültür mirasından dolayı gelecek kuşaklardan bir şey beklemenin haksızlık olacağını düşünmektedir. İşte bu düşünce doğrultusunda, hangi koşulda olursa olsun günümüze dek ulaşmış güzel değerleri sonraki kuşaklara aktarma ve benimsetmeyi karınca kararınca üstlenmiştir. Aydın olduğunu hisseden ve düşünen her Türk bu sorumluluğu almalıdır. Böylece geçmişten gelen değerlerin bilincinde olarak Türk gencleri din, dil, ırk, renk ayrımı gözetmeksizin kendi öz kimliklerini de koruyarak tüm insanları sevmeli, saymalıdır. İkinci vatanınımız olan çok kültürlü Avustralya'da sağlıklı, mutlu ve uyumlu bir kuşak olarak yetiştirilmelidirler" dedi.

Mehmet KURT/ İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!