Atını ve tayını dedektif gibi iz sürerek buldu

Güncelleme Tarihi:

Atını ve tayını dedektif gibi iz sürerek buldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2021 06:23

Didim’in önde gelen turizmcilerinden Haydar Çaylak, yaklaşık 6 ay önce çalınan saf kan yarış atı Lodos ile yavrusuna yeniden kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Haberin Devamı

 

DİDİM’de uzun yıllardır alternatif turizm alanında hizmetler veren, Didim Üçücü Koy Mevkii’nde Poseidon Su Sporları ve aynı zamanda Pegasus At Safari’nin kurucu işletmecisi, Didim Su Sporları Derneği’nin kurucusu, çocukları ve hayvanları çok seven Haydar Çaylak, yaklaşık 6 ay önce çalınan saf kan yarış atının bulunması için bir dedektif gibi iz sürdü ve atını buldu.
Çalınan safkan yarış atını her yerde aradığını belirten Çaylak, günlerce iz sürdüdüğünü söyledi. Çalınan atıyla birlikte tayının da yerini belirleyen Çaylak, “En son sosyal medyada çalınan atımı satılığa koymuşlardı. Ben de tıpkı bir dedektif gibi araştırdım, atımın ve yavrusunun izini sürdüm. Yavrusunu zaten başka birisine satmışlar. Atımın yavrusundan ayrılmasına da çalınmasından daha çok üzüldüm. Lodos’un yavrusuna henüz bir isim koymamıştım. Adli süreç devam ediyor ama atlarıma kavuştum. Çok mutluyum. Bu süreçte ilgisini ve yardımlarını esirgemeyen hayvan severlere ve emniyet güçlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

ATLAR ÇOK BAŞKA

Haberin Devamı

Atların çok değişik hayvanlar olduğunu kaydeden Çaylak, şöyle devam etti: “Pegasus At Çiftliği olarak Didim Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği (DİHAD) ile birlikte mümkün olan her fırsatta özel gereksinimli çocuklarımızın atlarla tanışmalarını ve sosyal bir gün geçirmelerini sağlıyoruz. Özel gereksinimli çocuklarımız da aileleri de bu buluşmalardan öyle mutlu oluyorlar ki, onların o buluşma anlarını görmeniz lazım. Atların da başta çocuklar olmak üzere insanlarda pozitif ve terapi yaratan bir etkisi var. Atlarım benim çocuklarım gibi. Yavrusundan ayırdıkları Lodos’a da hiç iyi bakmamışlar. Onu tekrar eski sağlıklı günlerindeki haline geri kavuşturacağız.”

MUTLAKA DENEYİN

Pegasus At Çiftliği olarak yıllardır Didim’e gelen turistler için atlarla gün doğumu ve gün batımı turları düzenlediklerini ifade eden Çaylak, “7 kilometrelik turlarımıza gösterilen ilgiden çok mutluyuz. İlk defa atlarla tanışanlar oluyor. At safari, bir insanın hayatı boyunca bir kez de olsun yapması gereken bir tur diye düşünüyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!