Ataşehir’de farklı bir anaokulu

Güncelleme Tarihi:

Ataşehir’de farklı bir anaokulu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2022 20:59

“FARKLI bir anaokulu” vizyonuyla Çiğli Ataşehir’de faaliyet gösteren Özel Bilgiç Çocuk Anaokulu, yeni eğitim-öğretim dönemine hazır. İstanbul Teknik Üniversitesi yüksek lisanslı, bilgisayar mühendisi ve aynı zamanda çocuk gelişimi mezunu, 3 çocuk annesi Kurucu Müdür Beril Çelikel, hayallerini ve gerçekleştirdiklerini anlattı. Bilgiç Çocuk Anaokulu’nu hayata geçirirken en büyük motivasyonunun, kendi çocuklarının da okul öncesi eğitim çağında olması ve onlara mümkün olan en iyi eğitimi verme arzusu olduğunu belirten Çelikel, “Yine en büyük mutluluk kaynağım, çocuklarımı kurucusu olduğum okulumdan mezun edebilmek oldu. Bu süreçte edindiğimiz tecrübe ile daha fazla çocuğumuzun hayatına dokunarak onları iyi donanımlı bireyler olarak eğitim hayatlarına hazırlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı


SOSYAL BECERİLER GELİŞİYOR
Okulda STEAM (Fen-Teknoloji-Mühendislik-Sanat-Matematik) uygulamalarının yanı sıra, günlük hayatta kullanılabilecek ve çocukların sosyal becerilerini geliştirmeyi hedefleyen montessori etkinliklerinin de yapıldığını kaydeden Çelikel, “Robotik kodlama, akıl ve zeka oyunları, fen ve doğa etkinlikleri, İngilizce, mutfak atölyesi, drama ve orff, yoga, satranç dersleri gibi çocukların çok yönlü gelişimini destekleyecek branş dersleri uygulanıyor. Robotik kodlama ve algoritma dersinde kendi kendine boyama yapabilen robot parçalarını birleştiren öğrenciler, güncel teknolojiyle bağını tablet ve telefona bağlı kalarak değil, üreterek ve deneyimleyerek öğreniyor” diye konuştu.
BİLGİLİ VE GİRİŞİMCİ ÇOCUKLAR
“Anne ve baba olmak; bir ömürlük yaşamımızda dikili bir fidan bırakmak için bizlere bahşedilen en güzel, en doyurucu ve en öğretici süreçlerden biridir” diyen Beril Çelikel, şöyle devam etti:
“Hepimiz dikili fidanımız olan çocuklarımızın, büyüyüp serpilmesini, en güzel çiçekleri açmasını, en güzel meyveleri vermesini istiyoruz. Bu amaçla çocuklarımızı en doğru eğitimi alabileceği, sevgiyi ve sevmeyi öğrenebileceği eğitmenlere emanet etmeye özen gösteriyoruz. Gelişen ve değişen dünyaya uyumu kolaylaştıracak şekilde; kendi eğitim geçmişime de uygun olarak, robotik kodlama ve basit yazılım dersleri ile programımızı zenginleştirdik. Bilgili, girişimci ve çalışkan çocuklar yetiştirme gayesi ile yola çıktık.”
 
DÜZENLİ DOKTOR KONTROLÜ
OKULUN Özel Ege Ambulans Servisi ile anlaşmalı olduğunu belirten Beril Çelikel, “Olası acil durumlarda ambulans ve sağlık ekibiyle bizlere destek vermektedir. Ayrıca haftada bir gün kurum doktorumuz Anne ve Çocuk Sağlığı Doktoru Gülay Seyirden, çocuklarımızın gelişimini ve sağlık durumunu gözlemlemek için kurumumuza gelerek hizmet vermektedir. Gerektiği durumlarda ailelerle görüşme yapmaktadır. Kurum psikoloğumuz planlı ziyaretler ile çocuklarımızın ruhsal gelişimini takip ediyor ve velilerimize geri bildirimlerde bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

 
EĞİTİM OLANAKLARI
KURUMUN eğitim olanakları hakkında bilgiler veren Beril Çelikel, “Anaokulumuzda çocuklarımızı sevgi ve güvenle geleceğe hazırlıyor, hayata çok yönlü bakmalarına yardımcı oluyoruz. Okulumuzda STEAM yaklaşımına göre uygulanan Aktif Eğitim ve Çoklu Zeka Sistemi ile özgüveni arttırma, bilgi ve becerilerini geliştirme, etkin iletişim ve sosyalleşme, doğru dil kullanımı, bedensel ve duygusal gelişim olanakları sunuyoruz. Ayrıca İngilizce, drama, fen ve doğa bilimleri, satranç, orff, robotik kodlama gibi derslerimizle çocuklarımızı bir yandan akademik eğitime hazırlıyoruz” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!