Atagöz’de sosyal güvence ayrımı yok

Güncelleme Tarihi:

Atagöz’de sosyal güvence ayrımı yok
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2020 05:08

Atagöz Göz Hastalıkları Dal Merkezi’nden Op. Dr. Mehmet Helvacıoğlu, kamu hastanelerinin artan Kovid-19 mücadelesinde cansiperane çalıştığını, bu süreçte kamu hastanelerine ve toplum sağlığına katkı sağlamak için kapılarını sosyal güvence gözetmeden herkese açtıklarını söyledi.

Haberin Devamı

 

ATAGÖZ Göz Hastalıkları Dal Merkezi’nden göz hastalıkları uzmanı Op. Dr. Mehmet Helvacıoğlu, koronavirüs döneminde toplum sağlığı açısından kimsenin mağdur olmaması adına kesintisiz hizmet vermeye devam edeceklerini söyledi. Kamu hastanelerinde sürdürülen zorlu mücadeleye destek vermek amacıyla Atagöz ailesi olarak Bayraklı, Hatay ve Gaziemir şubelerinde pandemi sürecince SGK ve Yeşil Kart ayrımı gözetmeksizin herkese kapılarını açtıklarını ifade eden Helvacıoğlu, pandemiye karşı tüm önlemleri en üst düzeyde aldıklarını bildirdi. Helvacıoğlu, “Tüm kadromuzla görevimizin başındayız. Sokağa çıkma yasağı kapsamında kısıtlama dahilinde yer alan hastalar için randevuları kısıtlama dışındaki saatler doğrultusunda düzenlemeye azami gayret ediyoruz. Acil olan durumlarda ise en kısa sürede müdahale ederek destek veriyoruz. Sağlık çalışanları olarak vatandaşlarımızın mecbur kalmadıkça evden çıkmaması, sosyal mesafe, hijyen ve maske kuralına uymalarını istiyoruz. Türkiye olarak, dünyaya mal olan bu salgının el birliğiyle üstesinden geleceğimize inancımız tam” dedi.

Haberin Devamı

DANIŞMADAN ERTELEMEYİN
Pandemi sürecinde bazı göz hastalıklarının tedavisinin ertelenmemesi gerektiğini anlatan Helvacıoğlu, glokomdan kaynaklı görme yetisinin kalıcı olduğuna dikkat çekerek, şu bilgileri paylaştı: “Bu süreçte önemle dikkat edilmesi gereken bir husus da ertelenebilecek ve ertelenemeyecek, ertelendiği takdirde geri dönülmez sonuçlar yaratabilecek hastalıkların ayrımını iyi yapmaktır. Geçtiğimiz yıl pandemi sürecinde hastaneye gitmekten çekinen glokom hastasının bir gözünü kaybetme noktasına geldiğine şahit olduk. Glokom hastalarında düzenli muayene şarttır. İlerleyen glokom neticesinde meydana gelen görme kaybını geri getirmek mümkün değildir. Hasta bize geldiğinde gözündeki görme yetisinin tamamen kaybolmak üzere olduğunu, diğer gözünde ise görme kaybı başladığını gördük. İlerlemeyi durdurduk, ancak diğer göz kaybedilmiş oldu. Yine retina hastalıkları da ertelenmemesi gereken ve kötü sonuçlar doğurabilen hastalıklar. Göz alanında acil durum teşkil eden hastalıklar kapsamında sadece göze bir cismin batması gibi bir durum algılanmamalı. Mutlaka göz hekimine danışılarak, tedavinin ertelenip ertelenmemesi gerektiğine karar verilmelidir.”

Haberin Devamı

KOVİD-19 İLE MÜCADELE

KIŞ aylarının gelmesiyle birlikte Kovid-19 salgınında öngörülen artışın başladığını ifade eden göz hastalıkları uzmanı Op. Dr. Mehmet Helvacıoğlu, İzmir’de deprem sürecinin ardından vaka sayısının ekstra artış gösterdiğini hatırlattı. Bazı üniversite ve devlet hastanelerinin normal polikliniklerini kapatarak sadece Kovid-19 polikliniği olarak hizmet vermeye başladığını ifade eden Helvacıoğlu, şöyle devam etti: “Vaka sayılarının düşüşe geçmemesi ve artma eğilimi devam ettiği takdirde sadece Kovid-19 hastalarına hizmet veren hastaneler de artacak. Virüsün yayılım hızı gözönüne alındığında bu uygulamanın doğru olduğunu düşünüyoruz. Kamu hastanelerimiz, Kovid-19 ile olan mücadelelerini cansiperane devam ettirmekte. Sağlık Bakanlığımız ve hastane yönetimleri toplum sağlığını korumak için geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu süreçte de kamu hastanelerinin elektif, yani ertelenebilecek tedavileri erteleme doğrultusunda karar alabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!