Atabay BTEC Uluslararası Elçisi

Güncelleme Tarihi:

Atabay BTEC Uluslararası Elçisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2020 04:10

DÜNYANIN önde gelen eğitim şirketleri arasında yer alan ve 70 ülkede 24 binden fazla çalışanı bulunan Pearson, Türk Eğitim Derneği (TED) Genel Müdürü Sevinç Atabay’ı, BTEC’in (Business Technology and Education Council) ilk uluslararası elçisi olarak görevlendirdi.

Haberin Devamı

Türkiye adına, Pearson’ın ilk BTEC Uluslararası Elçisi olmaktan gurur duyduğunu söyleyen Atabay, “40 yıldır eğitimciyim. Birçok ulusal ve uluslararası görevde bulundum. Amacım; deneyimlerime dayanarak, mesleki eğitim ve öğrenim yoluyla öğrencilerin yeterliliklerini geliştirmek. Bu model gençler ve yetişkinlerin eğitim yolculuklarının her aşamasında uzmanlaşmasına, teknik bilgi edinmesine, uluslararası düzeyde kabul gören akreditasyon ve belgeler kazanmasına olanak sağlıyor” dedi.

AYRICALIKLI HİSSEDİYORUZ

Pearson Türkiye Ülke Müdürü Sinan Kezer ise, “TED Okulları, akademi ve iş dünyasında değer gören, öğrencilerine gelecekteki kariyerlerine uygun profesyonel yetkinlikler kazandıran BTEC yeterlilik programlarının verildiği, her zaman bu gibi konularda öncülük yapmış bir eğitim kurumu. Pearson Türkiye olarak, BTEC’leri Türkiye ve çevresinde gençlere ve yetişkinlere ulaştırmak için Sevinç Atabay’la yol alacağımız için kendimizi ayrıcalıklı hissediyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’DE SADECE TED’DE

Türkiye’de ilk kez ve sadece TED okullarında uygulanan BTEC, TED Bodrum Koleji Anadolu Lisesi’nde uygulanıyor. Avrupa, ABD, Asya, Avustralya üniversiteleri ile dünya çapındaki firmalar tarafından kabul gören ve eğitim dili İngilizce olan BTEC eğitim programları ile öğrencilere yüksek öğretime girişte gerekli olan referansları sağlamak, hayallerindeki mesleklere ilişkin yeterlikleri kazandırmak ve onları sektörün önde gelen firmaları için tercih edilen bireyler haline getirmek hedefleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!