Arıcan yaptı, sen de yaparsın

Güncelleme Tarihi:

Arıcan yaptı, sen de yaparsın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2023 19:29

Ülkemizin olimpiyat madalyalı ilk ve tek cimnastikçisi Ferhat Arıcan, Göztepe Cimnastik Akademisi’nde düzenlenen “Arıcan do, you can do” etkinliğinde velilerle buluştu.

Haberin Devamı

ÜLKEMİZİN cimnastik tarihindeki olimpiyat madalyalı ilk ve tek sporcusu Ferhat Arıcan, Türkiye Şampiyonu Coşkun Boncuk ile birlikte yepyeni bir vizyon kazandırdığı Göztepe Cimnastik Akademisi'nde sporcu velileriyle biraraya geldi. "Arıcan do, you can do" (Arıcan Yaptı, Sen de Yaparsın) başlıklı toplantıda Arıcan, olimpiyat madalyasına giden zorlu yolu, velilerle paylaştı.

Göztepe Cimnastik Akademisi'nin Gürsel Aksel Stadı'ndaki şubesinde düzenlenen organizasyonda velilerin sorularını içtenlikle yanıtlayan Arıcan, "Benim başarıya giden yoldaki en büyük destekçim ailemdi. Sizler de çocuklarınızın yanında olun" vurgusu yaptı. Arıcan, başarıya giden yolun gerçekten çok zorlu olduğuna dikkat çekerek "En büyük mutluluk bir çocuğa ilham verebilmek" yorumu yaptı.

Haberin Devamı

On yaşında başladığı cimnastikte sayısız madalya kazanan, kendi adıyla anılan iki hareketi bulunan "Olympian" unvanlı Arıcan, "Göztepe Cimnastik Akademisi'nde yüzlerce çocuğun hayatına dokunarak onların geleceğini şekillendireceğiz. Ben başardım ve olimpiyat madalyası kazandım. Buradaki çocukların arasından da şampiyonlar çıkacak. Yeter ki onları doğru destekleyelim" şeklinde konuştu.

Arıcan yaptı, sen de yaparsın

Bir hareketi kusursuz yapmak için aylarca çalıştığının altını çizen Arıcan, "Başarının temelinde sporcu-aile-eğitim üçlüsünün hatasız çalışması yer alıyor. Artık yepyeni fırsatlar var ve zaman, yeni sporcuların lehine çalışıyor. Sizlerin yapması gereken, çocuklarınızı doğru yönlendirmek, beslenme, dinlenme, uyku gibi çok önemli konularda doğru işler yapmak ve onları çalışmaya teşvik etmek. Bir madalya kazanmak istiyor ancak o gün antrenman yapmıyorsanız, dünyanın başka bir yerinde çalışan sporcunun gerisinde kalırsınız" dedi.

Arıcan yaptı, sen de yaparsın

2024 Paris Olimpiyatları'nda da madalya hedeflediğini sözlerine ekleyen Arıcan, "2016 Rio'ya katıldım. 2020 Tokyo'da ülkemizin cimnastikteki ilk ve tek madalyasını kazandım. Kariyerimde bir çok ilki yaşayıp, ülkeme yaşattım. Paris'te ise üst üste iki olimpiyatta madalya kazanan ilk Türk cimnastikçisi olmayı hedefliyorum. Göztepe Cimnastik Akademisi'nde eğitim gören çocuklarımız için böylelikle bir ilham kaynağı daha oluşturacağım" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!