Aquapolis Yüzme Havuzu yeni sezonu açtı

Güncelleme Tarihi:

Aquapolis Yüzme Havuzu yeni sezonu açtı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2017 13:17

Aquapolis Yüzme Havuzu yeni sezonu açtı

Haberin Devamı

İZMİR'in Torbalı Belediyesi'ne ait Aquapolis Yüzme Havuzu ve Sosyal Tesisleri yeni sezonu açtı. Yüzme sporları dahil birçok etkinliğin yapılacağı tesislerden haftanın bir günü ise engelli çocuklar fizyoterapistler eşliğinde ücretsiz yararlanacak.

Aquapolis Yüzme Havuzu yeni sezonu açtı. Tesisten yetişkinler hafta sonu 25, hafta içinde ise 20 lira liradan yararlanabilecek. 15 yaşından küçüklerden hafta içi 15 hafta sonu 20 lira ücret alınacak. Eylül sonuna kadar açık kalacak olan havuz için Torbalı Belediyesi araç ücretsiz servis aracı tahsis etti. Kadınlar ise haftanın Çarşamba günü havuzdan özel olarak yararlanabilecek. Aquapolis Yüzme Havuzunda Türkiye Su Altı Federasyonu'nun yönetmeliği eksiksiz olarak uygulanıyor. Havuz suyunun temiz olmasına büyük özen gösteriliyor. 2 tane havuz suyu operatörü bunun için görev yapıyor. Havuzdan alınan su örnekleri muntazam olarak İl Sağlık Müdürlüğü'ne gönderilirken günlük tahlil sonuçları vatandaşların görmesi amacıyla her gün havuz girişine açılıyor. Aquapolis Yüzme Havuzunda bu sezon farklı uygulamalar da var. Aquapolis'e gelen herkese havuza girmeden önce ayak dezenfeksiyonu uygulanıyor. Duş almadan havuza girmek de yok. Havuzda bu sene de çeşitli yarışmalar ve eğlence programları düzenlenecek. Torbalı Belediye Başkanı AK Partili Adnan Yaşar Görmez, tesisin ticari amaçla kullanılmadığını, havuzdan toplumun bütün kesimlerinin yararlanması için ilgili birimlere talimat verdiğini belirterek, şunları söyledi:

 "Yaşamı boyunca yüzme havuzuna girme imkanı olmayan çocuklarımız var. Özellikle kırsal alandaki çocuklar, öğrenciler bizzat bizim ekiplerimiz tarafından ailelerinin yazılı onayı ile evlerinden alınacaklar, tekrar evlerine bırakılacaklar. Kent Konseyi Engelli Meclisi de haftada bir engelli çocuklarımızın fizyoterapistler eşliğinde havuzdan ücretsiz yararlanmalarını sağlayacak çok geniş kapsamlı bir proje yürütecek"

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!