Anne sütünün önemi vurgulandı

Güncelleme Tarihi:

Anne sütünün önemi vurgulandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2017 10:38

Anne sütünün önemi vurgulandı

Haberin Devamı

İZMİR'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftası kapsamında yenidoğan bebekler için hayati öneme sahip olan anne sütünün teşvik edilmesi amacıyla sempozyum ve bir dizi etkinlik düzenlendi.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen Anne Sütü ve Emzirme Sempozyumu'nda 'Tepecik'te anne sütü ve emzirme uygulamaları', 'Anne sütü ve özellikleri', 'Term bebeğin emzirme sorunları', 'Emzirme ve anne sütünün yenidoğanlarda ağrı kesici etkileri' ve 'Anne sütüne devam etmede yaşanan sorunlar' başlıklı konular Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İzmir Kâtip Çelebi, Ege ve Dokuz Eylül üniversiteleri öğretim üyeleri ve Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi eğitim görevlileri tarafından anlatıldı.

Açılış konuşmasında, 1994 yılında 'Bebek dostu hastane' unvanı almış bir hastane olarak bu hafta bazı etkinlikler düzenlediklerini belirten Sempozyum Başkanı Doç. Dr. Mehmet Yekta Öncel, "Bebekler ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmeli ve 6 aydan sonra ise ek gıdalara kademeli olarak başlanarak en az iki yaşına kadar emzirilmelidir" dedi.

1-7 Ekim Emzirme Haftası kapsamında Kadın Hastalıkları ve Doğum, Yenidoğan, Çocuk Klinikleri ve Polikliniklerinde kurulan stantlarda, anne ve anne adaylarına emzirme teknikleri, emzirmenin bebeğe ve anneye faydaları, anne sütünün yararı konularında bilgiler verildi. Anne ve anne adaylarına konu ile ilgili broşür ve kitapçıklar dağıtıldı.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 'Bebek Dostu Hastane Çalışmaları Komisyonu' önderliğinde, 1-7 Ekim Emzirme Haftası boyunca yürütülen etkinlikler personel, hasta ve hasta yakınlarından yoğun ilgi gördü.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!