Ameliyatsız yüz ve boyun germe: Endolift

Güncelleme Tarihi:

Ameliyatsız yüz ve boyun germe: Endolift
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2023 05:07

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mübin Hoşnuter, uygun hastalarda uygulandığında ameliyatsız cilt germe yöntemi endolift ile özellikle yüz ve boyun bölgesinde daha genç, sıkı, kaliteli bir cilde kavuşabilmenin mümkün olduğunu söyledi. Gevşemiş ve sarkmış derinin ameliyatsız girişimle gerginleşmesini ve askılanmasını sağlayan ve yeni bir teknik olan endolift hakkında bilgiler veren Hoşnuter, “Bu teknikle 1470 nm dalga boyundaki lazer enerjisi, lokal anestezi altında, çok ince bir kanülle cilt altına uygulanır. Deri alanının büyüklüğüne göre işlem 30-60 dakika kadar sürer. Hasta işlemden hemen sonra günlük işlerine devam edebilir” dedi.

Haberin Devamı

 

2. SEANS KALICILIĞI ARTIRIR Lazer etkisinin derinin yüzeyel ve derin tabakalarında remodelasyon sağladığını söyleyen Hoşnuter, “Cilt altındaki inatçı yağ birikimlerini de eriterek incelme ve düzgün bir hat sağlar. Cilt altı bağ dokusunu gerer, yeni kolajen oluşumunu ve hücrelerin metabolik fonksiyonlarını artırır. Böylece deride hedeflenen germe ve askılama etkisi uygulamadan hemen sonra başlar ve aylar boyunca artarak altıncı ay civarında optimum seviyeye ulaşır. Normalde tek seans ile istenen sonuç alınır. Uygulamadan sonraki 12 ay içinde yapılacak ikinci bir seans, sonucu mükemmelleştirir ve kalıcılığı artırır” diye konuştu.

UYGULAMA ALANLARI NELER? Endoliftin uygulama alanlarının başlıca yüz, alt göz kapağı, boyun, çene hattı, kollar, göbek çevresi, iç bacak, diz çevresi olduğunu ifade eden Hoşnuter, şunları söyledi: “Endolift için uygun adaylar, aşırı kilosu olmayan, derisinde orta ve hafif dereceli sarkmaları olan, diyet ve egzersize rağmen erimeyen bölgesel yağ birikimleri olan kişilerdir. Endolift için başvuran adaya bu işlemin uygun olup olmadığına, bir plastik cerrah karar vermelidir. Çünkü aşırı sarkma ve gevşeklikler ancak cerrahi ile düzeltilebilir. Endolift, doğru endikasyon ve tecrübeli ellerde çok başarılı sonuçlar veren ameliyatsız bir yüz gençleştirme tekniğidir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!