Alman Konsolosluğu'ndan İZÖV'e bağış

Güncelleme Tarihi:

Alman Konsolosluğundan İZÖVe bağış
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2017 13:08

Alman Konsolosluğu'ndan İZÖV'e bağış

Haberin Devamı

İZMİR'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü öncesinde zihinsel engelleri nedeniyle öğrenme zorluğu çeken kişilere bilişsel, psikolojik ve sosyal destek veren İzmir Zihinsel Özürlüleri Yetiştirme ve Koruma Vakfı'na (İZÖV) Alman Konsolosluğu tarafından 5 bilgisayar, 1 yazıcı ve 2 televizyon bağışı yapıldı.

İzmir'de kaynaştırma, tam gün yetişkin ve atölye öğrencileri olmak üzere 3 ayrı grupta eğitimlerine devam eden İZÖV'e Alman Konsolosluğu tarafından ekipman desteği yapıldı. Başkonsolos Dr. Rainer Lassig ve Muavin Konsolos Siegfried Grabarec, vakıf binası ile Özel Niyazi Ersoy Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında Vakıf Başkanı Gülsen Keserman'dan bilgi aldı. Alman Konsolosluğu'nun yaptığı 5 bilgisayar, 1 yazıcı ve 2 televizyon bağışıyla, destek alan 62 kişiye daha kapsamlı eğitim verebileceklerini ifade eden Keserman, Alman Konsolosluğu'na teşekkür etti. İzmir'de 1982 yılında ilk rehabilitasyon merkezini açma mutluluğunu yaşadığını anlatan İZÖV Kurucu Başkanı Gülsen Keserman, zihinsel engellilere yönelik hizmetleri daha geniş boyutlara ulaştırmak amacıyla 1984 yılında Zihinsel Özürlüleri Yetiştirme ve Koruma Vakfı'nı da kurduklarını söyledi. İzmir'de hayırsever iş adamlarının katkı ve destekleriyle hizmetleri geliştirdiklerini belirten Keserman, zihinsel engelleri nedeniyle öğrenme zorluğu çeken kişilere bilişsel, psikolojik ve sosyal gelişimleri için gerekli fırsatları vererek, onların olabildiğince zengin bir çevre içinde uyumlu bir yaşam sürmelerini sağladıklarını ifade etti.

TÜRK ALMAN DOSTLUĞUNUN ÖRNEĞİ

Türk- Alman dostluğunun önemli olduğunun altını çizen Başkonsolos Dr. Rainer Lassig, bu dostluğun soyut kaldığını söyleyerek "Bir ayni yardımın takdimi ile Türk- Alman dostluğunu somut bir hale çevirme ümidini taşıyorum. Bunun ötesinde engel taşıyan insanlara karşı özel bir bağım var. Kızım bir yıllık gönüllü sosyal hizmet projesi çerçevesinde bir eğitim ve bakım merkezinde bu tarz özle insanlar ile yaşadı ve çalıştı. Kendisini orada ziyaret etme ve bu insanların yakınlıklarına ve içtenliklerine tanıklık etme fırsatını yakaladım. Kızım bu gönüllü hizmetten o kadar etkilendi ki üniversitede sosyal hizmet dalını seçti ve ileride meslek hayatında da bu alanda devam etmek istiyor. Bir toplumun gelişmişliği özel desteğe ve eğitime ihtiyacı olan insanlara ne derecede cevap verebildiği ile ölçülür. Başkonsolosluğumuz tarafından hibe edilen bilgisayarların bu çabalarınıza küçük de olsa bir destek olmasını umuyorum" dedi.

Konuşmaların ardından İZÖV Kurucu Başkanı Gülsen Keserman, kurumda eğitim alan çocuk ve yetişkinlerin hazırladığı süs eşyalarından Başkonsolos Dr. Rainer Lassig ve Muavin Konsolos Siegfried Grabarec'e hediye etti.

Nevra UÇKAÇ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!