Aliağalı öğrenciler 23 Nisan Koşusu'nda ter döktü

Güncelleme Tarihi:

Aliağalı öğrenciler 23 Nisan Koşusunda ter döktü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2016 13:42

Aliağalı öğrenciler 23 Nisan Koşusu'nda ter döktü

Haberin Devamı

İZMİR'in Aliağa İlçesi'nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Ortaokullar Arası 23 Nisan Koşusu' sahil bandındaki güzergahta yapıldı.

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Aliağa Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü'nün düzenlediği 'Ortaokullar Arası 23 Nisan Koşusu'na Aliağa'daki 7 ortaokuldan 70 öğrenci katıldı. Dört koşucunun düşerek yaralandığı yarış, çekişmeli görüntülere sahne oldu. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen koşuda birinci olabilmek için ter döken koşuculardan Kübra Çamkuşu, Mehmet Can Çoramık, Mehmet Temurtaş ve Yakup Sarı yarış sırasında düşerek hafif yaralandı. Dirseklerinde sıyrıklar, bileklerinde ise burkulmalar meydana gelen sporculara 112 Acil ekipleri tarafından olay yerinde bulunan ambulansta müdahale edildi.

Toplam 70 öğrencinin katılımıyla, Yıldız Erkekler ve Yıldız Kızlar olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilen yarışta her okuldan 5'er öğrencinin oluşturduğu takımlar arasında kıyasıya bir mücadele yaşandı. Bitiş noktasının Cumhuriyet Meydanı olarak belirlendiği koşuda Yıldız Kızlar bin metrede, Şehit Kemal Ortaokulu'ndan Esra Yılmaz birinci, Şehit Kemal Ortaokulu'ndan Sıla Bilge ikinci, Şakran Ortaokulu'ndan Hatice Beyza Demir üçüncü, Şakran Ortaokulu'ndan Derin Su Keskin ise dördüncü oldu. Yıldız Erkekler bin 200 metrede ise Şehit Çavuş Bülent Kula Ortaokulu'ndan Ali Durmaz birinci, Şakran Ortaokulu'ndan Berkant Ben ikinci, Petro Kimya Ortaokulu'ndan Oğuzhan Candan üçüncü, Petro Kimya Ortaokulu'ndan Eren Türkmen dördüncü oldu.

Koşuda her iki kategoriden dereceye giren ilk dört sporcuya madalya ve teşekkür belgeleri yarın saat 14.30'da ENKA Spor Salonu'nda Kaymakam Bayram Yılmaz'ın da katılımıyla düzenlenecek olan ödül töreninde verilecek.



Emel OTURAK/ ALİAĞA (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!