Aliağa'da sökülecek geminin tehlikeli atık taşıdığı iddiası

Güncelleme Tarihi:

Aliağada sökülecek geminin tehlikeli atık taşıdığı iddiası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2015 17:01

- Aliağa GEMİSANDER Yönetim Kurulu Başkanı Şimşek: - "Türkiye'nin gemi söküm sektöründeki dünya liderliğini hazmedemeyen rakip ülkeleri sevindiriyoruz" - "Geri dönüşüm için getirdiğimiz bu gemiyi tüm belgeleri eksiksiz olduğu halde 5 gün boyunca kıyıya yanaştıramadık. Aslı astarı olmayan bir iddia yüzünden 5 günde 250 bin TL kaybımız oldu"

Haberin Devamı

İZMİR (AA) - Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER) Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek, geri dönüşüm için Aliağa'ya getirilen petrol tankeri Kuito'nun tüm belgeleri eksiksiz olduğu halde ortaya atılan iddialar nedeniyle 5 gün boyunca kıyıya yanaştıramadıklarını belirterek, bu davranışlarla "Türkiye'nin gemi söküm sektöründeki dünya liderliğini hazmedemeyen rakip ülkeleri sevindirdiklerini" savundu.

Şimşek, yaptığı açıklamada Aliağa'da sökülümü yapılacak olan ve tehlikeli atık bulundurduğu iddia edilen petrol tankeri Kuito'nun, komisyon raporlarının temiz olduğunun açıklanmasının ardından körfeze girişine izin verilerek karaya oturtulduğunu hatırlattı.

Aliağa'da gemi geri dönüşüm sektöründe faaliyet gösteren firmaların bir süredir Bangladeş, Hindistan, Pakistan gibi ülkelerle rekabet içinde olduğunu kaydeden Şimşek, şunları ifade etti:

Haberin Devamı

"Adamın biri kuyuya bir taş atmış, 40 kişi çıkaramamış misali günlerdir yapay gündemlerle meşgul edilerek, zaman kaybediyoruz. Sektörümüz zarar görüyor. Milli ekonomi kaybediyor. Türkiye'nin gemi söküm sektöründeki dünya liderliğini hazmedemeyen rakip ülkeleri sevindiriyoruz. Geri dönüşüm için getirdiğimiz bu gemiyi tüm belgeleri eksiksiz olduğu halde 5 gün boyunca kıyıya yanaştıramadık. Gemi’nin açıkta beklerken geçirdiği her dakikası bize büyük zarar yazdı. Aslı astarı olmayan bir iddia yüzünden 5 günde 250 bin TL kaybımız oldu. Şimdi soruyorum; bizim zararımızı kim karşılayacak? Biz şimdi iddiaların asılsız olduğunu kanıtlayan devletin tescilli belgeleri ile birlikte hakkımızda karalama kampanyası başlatanlara tazminat davası açsak haksız sayılır mıyız?"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!