Aliağa'da iş dünyasından ortak 15 Temmuz açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Aliağada iş dünyasından ortak 15 Temmuz açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2017 19:49

Aliağa'da iş dünyasından ortak 15 Temmuz açıklaması

Haberin Devamı

İZMİR'in Aliağa ilçesinde iş dünyası, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde ortak açıklama yaptı.

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, "15 Temmuz'u asla unutmayacağız, unutturmayacağız, gücümüz milli irade, hedef büyük Türkiye" adı altında hazırlanan açıklamayı, Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren, Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Yiyitalp, Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı Ömer Ertürk ve ilgili kurumların yönetim kurulu ve meclis üyelerinin katılımıyla okudu. Saka, "15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz'un Türkiye için bir milat olduğuna inanıyoruz. Çünkü bu alçak darbenin ötesinde, bir işgal girişimiydi. 15 Temmuz, İstiklal Harbinden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi. O gece Fethullahçı Terör Örgütü, 'devleti' ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştı. Darbe girişiminin asıl amacı, ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak, Türkiye'yi iç savaş ortamına sokmaktı. Darbe teşebbüsünün nihai amacı; Türkiye Cumhuriyetini bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmekti. Allah'a şükürler olsun milletimiz, cesareti ve feraseti ile bu belayı, bu fitneyi durdurdu. Milletimiz demokrasimize ve özgürlüğümüze kasteden bu saldırı karşısında dik durdu, canı pahasına değerlerini savundu" dedi.

"EN ZOR DEMOKRASİ SINAVI"

Masada bulunan kuruluşlarının tamamının, ilk andan itibaren, devletin ve milletin yanında yer aldığını işaret eden Saka, "Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, gazi meclisimiz, başbakanımız, siyasi partilerimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamızın kararlı duruşuyla bir destan yazdık. Haince planlanmış darbe girişimini savuşturan milletimizin önünde saygıyla eğiliyoruz. 15 Temmuz'da Türkiye en zor demokrasi sınavını büyük başarıyla vermiştir. Demokrasimizin, hiçbir kaba kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü olduğunu herkese gösterdik. Milletimiz darbeye karşı durarak şunu açık şekilde ilan etmiştir: 'Türkiye Cumhuriyeti devletini milletin iradesi dışındaki hiçbir güç yönetemez.' Bu, dünyaya örnek olacak bir tavırdır" diye konuştu.

"15 TEMMUZ'U UNUTMAYACAĞIZ"

FETÖ ile mücadelede dost ve müttefik devletlerin de desteklerini beklediklerini dile getiren Saka, "Kaynağı ne olursa olsun darbe ve terör bir insanlık suçudur. Ancak birlikte çalışırsak daha iyi bir gelecek inşa edebiliriz. Bizler ülkemiz ve milletimiz için şimdi daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye'yi büyük hedeflerine taşıyacağız. Türkiye'nin sivil toplumu olarak 15 Temmuz'u asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Ülkemizin geleceğini inşa ederken yaşadıklarımızdan aldığımız dersler bize ışık olacak. Biz bu ülkenin geleceğinden umutluyuz. Gücümüz milli irade, hedefimiz büyük Türkiye" dedi.

ALİAĞA (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!