Aliağa’da 400 Sokak Hayvanı Ameliyat Edildi

Güncelleme Tarihi:

Aliağa’da 400 Sokak Hayvanı Ameliyat Edildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2016 17:42

ALİAĞA BELEDİYESİ ÇEVRE VE KORUMA MÜDÜRLÜĞÜ VETERİNERLİK BİRİMİ

Aliağa Belediyesi Çevre ve Koruma Müdürlüğü Veterinerlik Birimi 2015 yılında 400 sokak hayvanını ameliyat etti. Ameliyat edilen hayvanların tamamına çip taktıklarını belirten Aliağa Belediyesi Veteriner Hekimi Rıfat Altınel, 250 köpeğe de küpe takıldığını söyledi.
Aliağa Belediyesi Çevre ve Koruma Müdürlüğü Veterinerlik Birimi olarak 2015 yılında 400 sokak hayvanını ameliyat ettiklerini söyleyen Aliağa Belediyesi Veteriner Hekimi Rıfat Altınel, hayvanların tamamına çip taktıklarını, 250 köpeğe de küpe takıldığını ifade etti. 2015 yılında Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan çip uygulaması sayesinde sokak hayvanlarının daha önce kontrolden geçip geçmediği, aşılanıp aşılanmadığı ve kime ait olduğu sistem üzerinden takip ediliyor.
AMELİYAT EDİLEN HAYVANLAR TAKİP ALTINDA
Çipli takip uygulamasını sokak köpeklerine ve kedilerine uyguladıklarını belirten Altınel, “Sistem sayesinde ne kadar ameliyat yaptığımız da Bakanlık tarafından görülüyor. Bu sistem ile birlikte tedavi uyguladığımız hayvan sayısı bakanlığın kurduğu yaban hayatı sistemi üzerinden online olarak görülüyor. Bu sayede barınağa giren hayvan sayısını da kontrol altına almış oluyoruz. Bu sistemin en avantajlı tarafı, bizim çip taktığımız hayvan başka bir yere gittiği zaman o hayvanın bize ait olduğunu ortaya çıkartıyor olmasıdır. Bu sayede başka belediyelerin başka sınırlar içerisinde hayvan atımının da önüne geçilmiş oluyor” dedi.
“SOKAK HAYVANLARI BAKIMEVİ’Nİ AB STANDARTLARINA YÜKSELTTİK”
Aliağa Belediyesi olarak sokak hayvanlarının bakımına son derece önem verdiklerini de sözlerine ekleyen Altınel, “Belediye bünyesinde atıl vaziyette bulunan Sokak Hayvanları Bakımevi’nde geçtiğimiz mayıs ayı içerisinde yenileme ve düzenleme çalışmaları yaparak, bakım evini modern bir görünüme kavuşturduk. İlçe genelindeki sahipsiz ve bakıma muhtaç sokak hayvanlarını rehabilite etmek amacıyla faaliyet gösteren hayvan bakımevini modernize ederek AB standartlarına yükselttik ve modernizasyonunu tamamladık. 2015 yılı içerisinde barınağımıza 350 köpek geldi. Bu köpeklerin tedavileri için gerekli işlemleri yaptık. Hayvan Bakım Evimizde şuan da yaklaşık 180 köpek barınıyor” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!