ALC Filo’nun hedefi Türkiye markası olmak

Güncelleme Tarihi:

ALC Filo’nun hedefi Türkiye markası olmak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2021 10:51

Geçmişten günümüze müşteri memnuniyetini merkeze alarak kaliteli hizmet anlayışıyla İzmir araç kiralama firmaları arasında farkını ortaya koyan Türkiye’nin hızla büyüyen araç kiralama firması ALC Filo’nun kurucusu ve sahibi, aynı zamanda ALC Group Yönetim Kurulu Başkanı Alican Toraman, sektörü ve ALC Filo’yu anlattı.

Haberin Devamı

www.alcfilo.com

YAKLAŞIK 20 yıldır otomotiv sektöründe yer alan ALC Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Alican Toraman, işe 2. el araç alım-satımıyla başladıklarını söyledi. ALC Group kurucuları olarak araç kiralama hizmetlerindeki eksiklikleri gördüklerini ve bu işi çok daha kolay ve iyi hale getirme fikriyle ALC Filo markasını ülkemize kazandırdıklarını kaydeden Toraman, bu fikri hayata geçirirken ‘benzersiz olanı yapma’ mottosuyla harekete geçtiklerini vurguladı. Araç kiralamaya yenilikçi bir bakış açısı getirerek her zaman ilkleri hayata geçirme hedefiyle ALC Group olarak 2010 yılında araç kiralama sektörüne ‘ALC Filo’ markasıyla girdiklerini dile getiren Toraman, müşteri konforunu ve memnuniyetini ilke edindiklerini bildirdi.

ALC Filo’nun hedefi Türkiye markası olmak

Haberin Devamı

İZMİR’İN DIŞINA TAŞTI

ALC Filo olarak kaliteden ödün vermeden güven önceliğiyle hareket ettiklerini belirten Toraman, “Müşterilerimizden geri dönüşler alıp hizmetten elde ettikleri memnuniyet derecesini ölçerek, kendimizi bir öz değerlendirmeye tabi tutuyor ve bu sayede dinamik ve sürekli kendini yenileyen yapımızı koruyoruz. Müşterilerimize kaliteli hizmet verirken, bunu aynı zamanda en uygun fiyatlarla olmasına dikkat ediyor, teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek kendimizi güncellemeye özen gösteriyoruz. Müşterilerimize daha fazla seçenek sunmak adına araç kiralama filomuzu her geçen gün daha da artırıyoruz. 2020 yılında filomuza katılan 300 araçla araç sayımızı bin 500’e çıkardık. ‘Nerede olursanız olun, 365 gün 24 saat yanınızdayız’ sloganıyla çıktığımız bu yolda sürekli yükselişte olan başarı grafiğimiz, ALC Filo’yu sektörün parlayan yıldızı haline getirdi. Elde ettiğimiz bu başarı, talebi de beraberinde getirdi. Firmamıza olan bu ilginin artmasıyla İzmir dışına çıkarak tüm Ege Bölgesi’nde hizmetlerimizi vermeye başladık” dedi.

ALC Filo’nun hedefi Türkiye markası olmak

Haberin Devamı

MİSAFİR MUTLULUĞU ÖNEMLİ

ALC Filo’nun müşterileri değil, misafirleri olduğunu sözlerine ekleyen Toraman, araç değil, ‘hizmet’ kiraladıklarını söyledi. Misafirlerinin kaza-servis-bakım gibi acil durumlarda kendileriyle zaman kaybı olmadan randevusuz direkt iletişim kurabildiklerini vurgulayan Toraman, şu bilgileri verdi: “Araçlarımız için ‘Full Kasko’ ve ‘Süper Güvence’ sigortalarıyla sıfır risk ile güvence veriyoruz. Filo ve uzun dönem araç kiralamalarda ücretsiz operasyonel filo yönetimiyle başarılı işler çıkarıyoruz. Merkezimizin İzmir olmasından dolayı kurumsal bir firma olarak hızlı iletişim ve hızlı çözümler sunuyoruz. Misafir mutluluğunu önemsiyoruz. Çünkü biz #KafamRahatOlsun sloganıyla sadakat merkezli bir yaklaşımla araçlarımızı kiralıyoruz. Misafirlerimizden gelen geri bildirimleri dinliyor, analiz ediyor ve testler yapıyoruz. Bu sayede hayata geçirdiğimiz her kampanya ve eklediğimiz her yeni özelliği misafirlerimizin beklentileri ve istekleri odağında uygulamaya alıyoruz. Bütün bu süreçler, alanında uzman ekibimiz sayesinde ilerliyor. Belki gelecekte dünyanın en çok para kazanan firması olamayabiliriz ama misafir mutluluğu konusunda Türkiye’de ilk sıralarda olan bir marka olmak istiyoruz.”

Haberin Devamı

ALC Filo’nun hedefi Türkiye markası olmak

YEPYENİ BİR SİSTEM GELİYOR

Firma olarak tecrübeli ve alanında uzman kadroyla daima gelişim odaklı ilerlemeye devam ettiklerini de dile getiren Toraman, müşteri memnuniyetini her daim artırmayı hedeflediklerini kaydetti. Küresel kalite standartlarında hizmet sunduklarını belirten Toraman, ALC Filo’nun gelecek ile ilgili en önemli planının araç kiralama sektörünün ülke çapında en beğenilen şirket olduğunu bildirdi. Müşterilerin kişiye özel kendi araç kiralama paketlerini oluşturabilecekleri bir sistem üzerinde çalıştıklarını ifade eden Toraman, böylelikle kişilerin araç kiralarken ihtiyaç duymadıkları hizmetler için ekstra ücret ödemeyeceklerini söyledi. Müşteri memnuniyetini Türkiye ortalamasının üstüne çıkaracaklarını belirten Toraman, ‘https://www.alcfilo.com’ web adresinden müşterilerin bu hizmetlere ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

ALC Filo’nun hedefi Türkiye markası olmak

PANDEMİDE
TALEP ARTTI

KOVİD-19 pandemisiyle birlikte insanların, riskin yüksek olmasından dolayı toplu ulaşım araçlarından uzaklaşıp araç kiralama seçeneğine daha fazla yönelmeye başladığını belirten ALC Group Yönetim Kurulu Başkanı Alican Toraman, taleple birlikte sektördeki hareketliliğin geçen yıla oranla daha da arttığını açıkladı. Bunun yanı sıra araç kiralama sürelerinin de uzadığını vurgulayan Toraman, “ALC Filo olarak koronavirüs önlemleri kapsamında tüm araçlarımızı devamlı olarak kapsamlı temizlik programına alıyor, aracımızı teslim etmeden önce özenle dezenfekte ediyoruz. Bu sayede müşterilerimiz güvenle seyahatlerini sürdürebiliyor” dedi.

 

Haberin Devamı

KİRALARKEN
BUNLARA DİKKAT

KİRALIK araç teslim alırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar olduğunu belirten ALC Group Yönetim Kurulu Başkanı Alican Toraman, şu bilgileri verdi: “Genellikle kiralama sırasında geçerli bir kimlik veya pasaport, sürücü belgesi ve sürücü adına olan geçerli bir kredi kartı gereklidir. Zahmetli ve zaman alıcı olsa da küçük harfle basılı açıklamaları okumak için biraz zaman ayrılmalıdır. Araç teslim alma ve bırakma saati doğru kaydedildi mi? İlave sürücü hizmeti var mı? Sigorta koruması var mı? Bütün ekstralar fiyata dahil mi? Sözleşmenin bütün önemli noktaları tam olarak kapsadığına dikkat edilmelidir. Bundan başka aracın sürekli bir hasarı olup olmadığını kontrol ederek, olası çizik, çökük ve ezilmeler istasyonun bir çalışanına tasdik ettirilmelidir. Aksi halde araç tesliminde sizden önceki bir sürücünün sebebiyet verdiği hasarları ödemek zorunda kalabilirsiniz. Aracın fonksiyonlarının tam kapasiteli olup olmadığına ve örneğin frenlerin, sileceklerin, sinyallerin ve farların bozuk olup olmadığına dikkat edilmelidir.”

 

EN BÜYÜK GÜVENCEMİZ
DENEYİM VE TECRÜBEMİZ

ÇAĞDAŞ işletim ve yönetim yaklaşımları doğrultusunda hizmet kalitelerini sürekli iyileştirmek için çalıştıklarını ifade eden ALC Group Yönetim Kurulu Başkanı Alican Toraman, şirketin ekonomik gücünü artıracak, mali ve insan kaynaklarını en etkin ve verimli kullanmak, sürekli gelişen ve değişen iş dünyasında daha da etkin olmak ve geleceğe hazırlanmak için araştırma ve planlamalara büyük önem ve ağırlık verdiklerini bildirdi. Şirketin her kademesindeki personelin sahip olduğu bilgi birikimi ve ileri teknoloji deneyimi ve özellikle proje yönetimi konusundaki tecrübelerinin gelecek açısından en büyük güvenceleri olduğunu da dile getiren Toraman, “Diğer taraftan sahip olduğumuz makine-ekipman ve teçhizat en ileri teknolojinin kullanılarak yüksek kalitede iş üretilmesi açısından büyük bir avantaj sağlıyor” diye konuştu.

 

ALC İNŞAAT’IN VİZYONU:
İNSANA VE DOĞAYA SAYGI

ALC Group bünyesinde 4 otomotiv, 1 inşaat, 1 gayrimenkul ve 1 gıda sektöründe hizmet veren firma bulunduğunu ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Alican Toraman, şu bilgileri paylaştı: “Otomotiv sektöründe ALC Filo ve sadece lüks araç kiralama hizmeti veren ALC Premium, 2. el otomotiv alış-satış hizmeti kapsamında ALC Motors ve inşaat alanında ALC Group İnşaat firmamız faaliyet göstermektedir. Gıda sektöründe faaliyet alanlarımızı genişletme çalışmalarımız da devam ediyor. ALC Group İnşaat, yenilikçi, akılcı, ilkeli ve sorumlu yaklaşımıyla doğru zamanda, doğru yerde, doğru projelerle, garantili yatırım sunan lider inşaat firması olma vizyonuyla büyümeye devam ediyor. ALC Group İnşaat olarak amacımız, insana ve doğaya saygı felsefesini temel alarak bireylerin yaşam kalitesini ve refahını yükseltmek, mimari ve teknolojideki en güncel gelişmeleri yakından takip edip uygulayarak hayatı kolaylaştıran tasarımlara imza atmak, yatırımcılar için her zaman doğru ve güvenilir yatırım fırsatları oluşturmak ve sunduğumuz hizmetin her aşamasında koşulsuz müşteri memnuniyetine ulaşmak. ALC İnşaat, 2010’dan bugüne İzmir’in çeşitli bölgelerinde binlerce daire, çok sayıda işyeri ve konut projesi, okul ve plaza inşaatını hayata geçirdi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!