Alaçatı'nın rüzgarı Koruncuklar için esecek

Güncelleme Tarihi:

Alaçatının rüzgarı Koruncuklar için esecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2017 12:04

Alaçatı'nın rüzgarı Koruncuklar için esecek

Haberin Devamı

DÜNYANIN önde gelen sörf merkezlerinden Çeşme Alaçatı'da bu yıl ikincisi düzenlenen Koruncuk Sörf Festivali'nde rüzgar Koruncukköy'de yaşayacak minikler için esecek.

Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı yararına her yıl düzenlenmesi planlanan ve bu yıl ikincisi Egemedya ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan Koruncuk Sörf Festivali, 12-13 Ağustos tarihlerinde, 10.00 - 20.00 saatleri arasında, Çağla Kubat Alaçatı Windsurf Akademy'de gerçekleşecek. Gençleri spora özendirmenin yanı sıra sosyal sorumluluk duygularını da geliştirmek için düzenlenen festival, eylül ayında açılması planlanan Türkiye'nin ikinci çocuk köyü 'Urla Koruncukköy'e katkı sağlayacak. Sörf festivalinde sporcular, 13 yaş altı, 15 yaş altı, 17 yaş altı ve 21 yaş altı, kızlar ve erkekler olmak üzere toplam sekiz kategoride yarışacak. Sörf Festivaline seyirci olarak gelenler de 50 TL bağış yaparak sahip olacakları Koruncuk bileklikleri ile gün boyu içerideki ikramlardan ücretsiz olarak faydalanabilecek.

Çağla Kubat'ın eşi Jimmy Diaz baş hakem olacak ve yarışın organizasyonunun teknik yürüyüşünü yönetecek. Tüm katılanlara madalya, her kategorinin birincilerine Casio G-Shock'tan saat ödülü ve yine her kategoride ilk üç dereceye girenlere kupa verilecek.

Yarışmanın basın toplantısı Kapari Alaçatı Otel'de gerçekleşti. Koruncuk Vakfı İzmir Şube Başkanı Işıl Nişli, kişisel varlığı tehdit altında çok sayıda çocuk bulunduğuna dikkat çekerek küçük yaşta vakfa gelen çocuklara İstanbul'da Bolluca Çocukköyü'nde olduğu gibi aile ortamında, anne sevgisi ve güveniyle büyümesi gerektiğini vurguladı. Nişli, "Şimdi sıra İzmir'de. Urla'da 15 dönüm arazi üzerinde 2006'da başlanan inşaat tamamlandı. Tefrişatlar son aşamasında, izinlerimizi de tamamlayarak kış gelmeden Koruncukköy Urla'mızı açarak çocuklarımızı yaşama tutunduracağız. 0-6 yaşları arasındayken çocuk köyümüze gelen Koruncuklara, sıcak bir yuva, bakıcı anneler ile sağlıklı bir aile ortamı ve güven dolu bir yaşam sunulacak. Vakfın himaye altına aldığı Koruncuklar, çağdaş okullara gidecek, toplumun sosyal ve kültürel yaşamına katılacak ve yüksek tahsilleri de dahil olmak üzere hayatlarını kendi başlarına idame edebilecek duruma gelinceye kadar vakfın güvencesi altında, çocukköyü bünyesinde yasayabilme imkanına sahip olacaklar" dedi.

20 Yıldır tüm sörf sporunu tanıtma çabasına basının verdiği destek için teşekkür eden Çağla Kubat ise sörfü çocuklara tanıttıklarını söyledi. Kubat, "Güzel projelerde büyük bir tutku ile bağlı olduğum spor yoluyla destek vermeye çalıyorum. 3 yıl önce anne oldum. Tabii ki ailem bana aile sevgisini önemini çok güzel göstermişti ama anne olduktan sonra çocuğa ayırdığım sevgi ve emeğe daha da dikkat ettim. Ve, bundan mahrum bir insanın ne kadar şanssız olacağının daha iyi derecede farkında oldum. Bu noktada Işıl hanımla tanıştım ve bu son iki yılda Koruncuk Vakfı'nın etkinliklerinde onlara yardımcı olmaya çalışıyorum.  Ama windsurfü kullandığımız bu etkinlik benim için çok ayrı. Bu festivalde çocuklarımız, öğrencilerimiz  kendileri kadar avantajlı dünyaya gelmemiş koruncuklar için yarışacak. Onlara sadece sörf dersi vermek değil bu sosyal sorumluluk bilincini de aşılıyor olmak benim için çok önemli. Bunu onlara anlatmaya, yaptıklarının ne kadar önemli olduğunu aşılamaya çalışıyoruz. Kendileri bu ailelerinin herhangi bir bağış yapmadan, kendileri bizzat yarışarak katkı koyacak" diye konuştu.

Festivalin ana sponsoru Ege Medya  Sahibi Hasan Ege Tütüncüoğlu ise çocuklara bir şeyler verebilmenin şahsı ve ajansı adına mutluluk kaynağı olduğunu söyledi. Tütüncüoğlu, "Bizler gibi insanların bu tip projelerde yer almamasıyla bilinirlilik, farkındalık yaratılması gerekiyor" dedi.

Etkinliğe kayıt tarihi için son günün 11 Ağustos Cuma 16.00 olduğu belirtildi. Kayıtlar http://koruncuksurffest.com adresinden yapılıyor. Kaydını yaptıranların 11 Ağustos Cuma günü 16.00'ya kadar Çağla Kubat Windsurf Academy'den yarışçı kitlerini almaları zorunluluğu bulunuyor.

Mehmet KURT / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!