Alaçatı’nın en tarz mağazası Atölye Özlem Yörük’ün hedefi yurtdışı

Güncelleme Tarihi:

Alaçatı’nın en tarz mağazası Atölye Özlem Yörük’ün hedefi yurtdışı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2022 19:19

Ressam ve takı sanatçısı Özlem Yörük tarafından hayata geçirilen Atölye Özlem Yörük, her yaş ve zevke hitap eden tasarımlarıyla beğeni topluyor. İzmir ve Alaçatı’dan sonra 2023 yılında Amerika ve Dubai’ye yeni şube açma hedefinde olduklarını dile getiren Yörük, “Markamı uluslararası boyutlara taşımak istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

 

ALAÇATI’nın en büyük takı tasarım mağazası, Atölye Özlem Yörük... Ressam ve takı sanatçısı Özlem Yörük tarafından 20 yılı aşkın birikimle hayata geçirilen atölye, takı tasarımı başta olmak üzere, ahşap boyama, sanat değeri olan hediyelik eşyalar ve farklı kültürlere özgü tasarımlarıyla göz dolduruyor. Bu ürünlerin dünya çapında satışını gerçekleştiren Özlem Hanım, kişiye özel takı danışmanlığı verdiği mağazasında her yaş ve zevke hitap eden tasarımlarıyla beğeni topluyor. Alaçatı ve İzmir’deki atölyelerinden Türkiye’nin yanı sıra Meksika, Amerika, Basel/İsviçre, Kuveyt, Katar, Dubai, Hollanda, Yunanistan, Azerbaycan, Almanya ve Rusya’ya ciddi miktarda toptan-perakende tasarım ürünler satışı gerçekleştiriyor. Tüm tasarımlar Özlem Yörük tarafından en kaliteli malzemeler kullanılarak, doğal taşların çıkarıldığı ülkeler ziyaret edilerek toplanıyor ve özel olarak işleniyor. Atölye Özlem Yörük çatısı altında birbirinden güzel tasarımlara imza atan Özlem Hanım’la bir araya geldik, en az tasarımları kadar keyifli ve renkli bir röportaja yaptık.

Haberin Devamı

Alaçatı’nın en tarz mağazası Atölye Özlem Yörük’ün hedefi yurtdışı


* Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz...
- Mağazama hoş geldiniz. Ben Özlem Yörük. İzmirliyim. 2002 yılında Güzel Sanatlar Fakültesi Resim-İş Bölümü’nden mezun oldum. 3 mağazamda takı tasarlayarak ve resim yaparak son 20 yıldır olduğu gibi hayatıma devam ediyorum.
* Bu işe ne zaman ve nasıl başladınız? Neden Çeşme’yi tercih ettiniz?
- Takı yapmaya üniversite yıllarımda hobi olarak başladım. Yaptığım takıların beğenilmesi sonucunda üniversiteden sonra hobimi ana iş kollarımdan biri haline getirdim. Alaçatı’ya ilk gelişim bir arkadaşımın mağazasında takı tasarımı yapmak ve çalışmak için beni davet etmesiyle oldu. Akabinde arkadaşım mağazayı benim devralmam için teklifte bulundu ve bu şekilde ben de Çeşmeli oldum.
* Ürün gruplarınız neler?
- Aslında günümüz kadınının kullandığı her takıyı ve aksesuvarı tasarlıyorum. Choker kolyeler, şal kolyeler, halhallar, şahmeranlar, küpeler, bileklikler, yüzükler ve vakit buldukça gelin taçları ve kemerler... Atölyemizde çok geniş bir ürün yelpazesi mevcut.
* Ürünlerinizde ne gibi materyaller kullanıyorsunuz? Özellikle taş ağırlıklı mı?
- Yaptığım tasarımlarda yarı değerli taşların haricinde gold rengini çok sevdiğim için pirinç üzeri gold kaplama aparatlarını fazlasıyla tercih ediyorum. Gümüş kaplamalı doğal taşlarla özellikle yurtdışı gezilerimden topladığım birçok sıra dışı egzotik parçaları görebilirsiniz. Bunların yanında hakiki deriler, özel yapım renkli deriler, kauçuklar, renkli ipler, kemikler, dişler kullanıyorum.
* Takılarınızı tasarlarken farklı zevklere de hitap etmeye çalışıyor musunuz, yoksa tamamen kendi zevkinizi mi ortaya koyuyorsunuz?
- Tasarım süreci aslında içsel bir yolculuk gibidir. Başladığınız yeri bilirsiniz, ana hatlarıyla prototip hafızanızda canlıdır. Sona yaklaşırken minik dokunuşlarla tasarım nihai şeklini alır. Dolayısıyla yeni ve ilk defa yaptığım tasarımlarda kendim kullanacakmışım gibi tamamen hayal gücümü kullanıyorum. Ancak tasarımı satışa sunduktan sonra müşterimin zevkine ve isteğine göre kişiye özel revizyonlar da yapıyorum.
* Özlem Yörük takılarını kullanan kadınların belli bir kesişim kümesi var mı? Hedef kitleniz nedir?
- Aslında her yaş ve tarzda olan insanlar takılarımı kullanıyor. Ancak bir genelleme yaparsam kendine güvenen, renkleri seven, ‘Ben buradayım’ diyen stil sahibi başarılı kadınlar daha çok tercih ediyor.

Haberin Devamı

Alaçatı’nın en tarz mağazası Atölye Özlem Yörük’ün hedefi yurtdışı


* Stilinizi nasıl tanımlıyorsunuz? Nelerden ilham alıyorsunuz?
- 23 yıldır takı tasarlıyorum. Benim tarzımı bilenler başka takılarımı gördüklerinde hemen, ‘Bu Özlem Yörük tarzı’ diyorlar. Gösterişli, meydan okuyan, özgür, cesur, şık, enerjisi yüksek bir tasarım anlayışım var. Bu tarzımla kendime ve kendini güçlü hisseden tüm kadınların hayatına katkı sağladığıma inanıyorum. Sanat ve iç dünyam en güçlü ilham kaynaklarım. Biraz deniz, biraz da hissettiğim her şey bana ilham veriyor. Tüm bunlar beslendiğim ve yaratım sürecinde bana katkı sağlayan unsurlar.
* Bu yıl tatilcilerin tercihi ne yönde oldu?
- 2022 yazında en çok tercih edilen takılar halhal ve choker kolyeler oldu. Özellikle Avrupa’dan gelen gurbetçilerle sayıları artan Azerbaycan ve Körfez ülkelerinden gelenler gösterişli ve çok renkli takıları tercih ettiler. Gözlü choker kolyelerim ve nazar boncuklu tasarım halhallar birçoğunun favorisiydi.
* Sizin, ‘Favorim’ dediğiniz bir ürün var mı?
- Benimle özdeşleşen çok sayıda tasarımım var. Örneğin bundan 15 yıl önce üç dolamalı efsane olan bir bilekliğim vardı. Son 6-7 senedir ‘Khalessi’ serisindeki halhal modelim tüm Türkiye’de ve birçok ülkede yılın en çok satan tasarımı haline geldi. Ancak en favori tasarımım 2023 için hazırladığım yeni koleksiyonum diyebilirim.
* Kışın da açık oluyor mu Atölye Özlem Yörük?
- Alaçatı’da Kemalpaşa 91/A adresindeki mağazam yaz ve kış sürekli açık.
* Bildiğimiz kadarıyla eğitimler de veriyorsunuz...
- Takı tasarımı ve yaratıcılık konularında şirketlere ve özel gruplara eğitimler veriyorum. Bu eğitimlerin amacı birlikte çalışan ekiplerin keyifli vakit geçirmeleri ve kendi iç dünyalarında yaratıcı bir yolculuğa çıkarmak.
* Nasıl bir sezon geçirdiniz? Beklentinizi karşıladı mı?
- Çok yoğun, yorucu ve bir o kadar da verimli bir sezonu geride bırakıyoruz. Beklentimin üzerinde bir taleple karşı karşıya kaldık. Alaçatı’nın popülaritesi, bizim sosyal medya gücümüzün artması ve online satış alışkanlıklarının gelişmesi satışlarımıza olumlu yönde katkı sağladı.
* Markanızın yurtdışına açılma hedefleri var mı?
- Markamı yurtiçi-yurtdışında temsil etmek ve ürünlerin satışını yapmak isteyen çok sayıda talep alıyoruz. 12’den fazla ülkeye resmi ihracat yaparak ürünlerimi gönderiyorum. Ancak talep artışını karşılayacak altyapı yatırımlarımızı daha yeni yeni tamamlıyoruz. Kendim ve markam için Amerika ve Dubai’de iki şube açma planımızı 2023’te gerçekleştirmek istiyorum.
* İlerisi için hedefleriniz nedir?
- Kendim ve iş hayatım için hem yıllık, hem de 5-10 yıllık planlarım var. Markamın uluslararası bir boyuta taşınması kısa vadeli planlarımdan. Tüm organizasyonu bana ait olan Alaçatı Sanat Çalıştayı’nın aralıksız sürdürülmesi ve Alaçatı’nın sanat atmosferine katkı sağlamak çok önemsediğim hedeflerimden. 10 yıl sonrası için tek hedefim tam zamanlı olarak tuvalimin başında kendimi resme ve sanata adamak.
* Tasarımlarınızı satın almak isteyenler mağaza dışında size nerelerden ulaşabilir?
- Tasarımlarımı satın almak isteyenler mağazaların dışında instagram adresimden (atolye_ozlemyoruk) ve whatsapp hattından (+90 505 814 69 68) bilgi ve fiyat alabilirler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!