Alaça’nın Başarılı Kadın İşletmecileri "Genel Müdür Ebru Tuğgan: Ilıca Hotel’le birlikte büyüdük"

Güncelleme Tarihi:

Alaça’nın Başarılı Kadın İşletmecileri Genel Müdür Ebru Tuğgan:  Ilıca Hotel’le birlikte büyüdük
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2022 03:55

Çeşme Yarımadası’nda Ilıca’nın eşsiz koylarından birinde yer alan Ilıca Hotel Thermal Resort, konforunuzu ön planda tutarak dekore edilmiş odaları, spa&thermal merkezi ile tatiliniz boyunca sizi stresten ve hayatın rutininden uzaklaştırıyor.

Haberin Devamı

 

Ilıca Hotel’le hikayesi 2003’te önce başlayan Genel Müdür Ebru Tuğgan, “20 yıla yakın bir süredir operasyonel ve gelişimsel her aşamasında bulunduğum için Ilıca Hotel benim için çok özel. Aynı zamanda bölgedeki lider otel konumunda. Bu büyük bir sorumluluk. Sadece Ilıca Hotel adına değil, Çeşme markası adına da büyük sorumluluk. Önceliğimiz her zaman yaptığımızın daha iyisini yapmak, deneyimler ve yeni trendler yaratmak” diyor.
* Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?
- 20 yılı aşkın süredir turizm sektörünün içindeyim ve Ilıca Hotel Genel Müdürü’yüm. Evliyim ve 1 kızım var.
* Ilıca Hotel hikayeniz nasıl başladı?
- Hikayem 19 yıl önce başladı. Her anından keyif aldığım uzun bir süreç oldu. Bu süre zarfında operasyonun ve yönetimin birçok alanında bulundum. Finans müdürü, operasyon müdürü olarak görev yaptım ve şu an genel müdürlük görevini sürdürüyorum. Her zaman söylediğim gibi Ilıca Hotel’le birlikte büyüdük.
* Ilıca Hoteli, Ilıca Hotel yapan şey nedir?
- Standart olarak mükemmellik. Başarımızın sırrı buradan geliyor. Çok detaycıyız. Detaylar bir araya geldiğinde büyük resmi oluşturuyor. Her konuda, her detayda en iyi sonucu almaya odaklıyız. Misafir beklenti ve memnuniyetlerine yönelik olarak sürekli yenilik ve yatırım yapıyoruz. Misafirlerimiz kadar personelimizin memnuniyeti de bizim için önemli. Gelişime ve özgünlüğe önem veren, işbirliğini öne çıkaran bir şirket kültürümüz var. Ilıca Hotel’i Ilıca Hotel yapan şey tam olarak bu!

Haberin Devamı

Alaça’nın Başarılı Kadın İşletmecileri Genel Müdür Ebru Tuğgan:  Ilıca Hotel’le birlikte büyüdük


* Çeşme’nin gözde tesisini işletmek nasıl bir duygu?
- Operasyonel ve gelişimsel her aşamasında bulunduğum için Ilıca Hotel benim için çok özel. Aynı zamanda bölgedeki lider otel konumunda. Bu, büyük bir sorumluluk. Sadece Ilıca Hotel adına değil, Çeşme markası adına da büyük sorumluluk. Önceliğimiz her zaman yaptığımızın daha iyisini yapmak, deneyimler ve yeni trendler yaratmak.
* Zorluklarla karşılaştığınız oldu mu?
- Hayatın her alanında olduğu gibi zorluklarla karşılaştığımız oluyor tabii ki. Ancak biz probleme değil, çözüme odaklanıyoruz. Çözüm odaklı yaklaşım şirket kültürümüzün bir parçası. Bu yüzden tüm zorlukları çok rahat bir şekilde aşabiliyoruz.
* Olmazsa olmazlarınız neler?
- Yaptığım tüm işe mutlaka duygu katıyorum. Ücret karşılığı bir konaklama hizmeti satmak yerine, misafirle empati kuruyorum. Misafirin deneyimlerine odaklanıyorum. Aynı zamanda şirket içinde de ekibimi aile gibi benimsiyorum. Ama bu, ‘Biz bir aileyiz’ klişesinden çok uzakta. Çalışma arkadaşlarımızı sadece çalışan olarak değil, ailenin bir ferdi olarak görüyorum. Zaman zaman rastgele seçilmiş arkadaşlarımızla toplantı yapıyorum. Sorunlarını, fikirlerini ve düşüncelerini dinliyorum. Benimle istedikleri zaman gelip görüşebiliyorlar, kapım hep açık. Kimi dönem tüm işleri bir kenara bırakıp çalışma arkadaşlarımızın sorununa odaklanıyorum. Bu şirkette aşamalardan geçmiş bir kişi olarak, kendimi onların yerine koyuyorum.
* Kadın işletmeci olmanın artıları ve eksileri neler?
- İş hayatında kadın ya da erkek olarak ayrı kavramlara yer vermiyor, bunun bir avantaj ya da dezavantaj olabileceğini de düşünmüyorum. Yaşadığımız yüzyılda artık cinsiyet farklılıklarından bahsetmek bana tuhaf geliyor. Düşünen, üreten, kendini geliştiren ve sabır gösteren tüm bireylerin başarılı olabileceğine inanıyorum. Kadınların organizasyon yeteneğini çok daha kuvvetli buluyorum. Biraz ahtapot gibi çok yeri idare ve organize edebiliyoruz. Bunu yaparken de birçok detaya dikkat edebilme gibi bir yeteneğimiz var.
* Bu kadar yoğun tempoda ailenize vakit ayırabiliyor musunuz?
- Turizm mesaisi uzun bir sektör ve hizmet verdiğimiz oteller 7/24 yaşayan bir organizasyon. Belli dönemlerde daha fazla işin başında olmak gerekiyor. Ailemize ayırdığımız vakit kısıtlı olsa da bu zamanları en iyi şekilde geçirmeye özen gösteriyorum. Aile ve sosyal hayatta mutlu olmayanların iş hayatında da verimli olmayacağını düşünüyorum.
* Nasıl bir sezon geçiriyorsunuz?
- Ilıca Hotel olarak güzel bir sezon geçiriyoruz. Dolulukta bölgede lider konumdayız diyebiliriz. Her zaman unutulmaz anlar ve deneyimler yaratmak en büyük gayemiz. Tüketicinin alışkanlıklarının ve beklentilerinin değiştiği bu dönemde yaşam, çalışma hayatı ve tatil modellerinde tüm ihtiyaçları karşılamak adına Ilıca Hotel olarak geliştirdiğimiz yeni nesil işletme politikalarımızı uygulamaya aldık. İlke ve hedeflerimizden ödün vermeden yüzde 100 misafir memnuniyeti ile sezonun devamında da misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaktan ve unutulmaz deneyimlere ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyacağız.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!