Akdeniz’in lezzetleri Wine House Urla’da

Güncelleme Tarihi:

Akdeniz’in lezzetleri Wine House Urla’da
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2022 03:06

Urla’nın cennet köşelerinden biri olan Kuşçular’da hizmet veren Wine House Urla, ağız tadına düşkün olanlarınvazgeçemediği mekanların başında geliyor. Mekanın menüsünde İtalyan ve İspanyol lezzetleri sizleri bekliyor.

Haberin Devamı

 

 

KUŞÇULAR’DA şarapları ve mutfağıyla dikkat çeken Wine House Urla, kaliteden ve lezzetten ödün vermeden, gelen müşterileri evlerinde gibi hissettirerek hizmet vermeye devam ediyor. Wine House Urla hikayesi 2019 yılında başladı. “Bazen hayat seni bulunduğun yerden alıp başka bir yere koyar ve der ki; buradan devam et!” mottosuyla yola çıkan Wine House Urla’nın sahipleri Ali Atalay, Mehmet Cem Özen ve eşi Didem Özen, “İşte bize de hayatın ‘buradan devam et’ dediği yer Urla oldu. Doğma, büyüme Ankaralı olarak ve hayatımızın büyük bir dönemini Ankara’da geçirdikten sonra, Ankara- İstanbul-Kazakistan üçgeni içerisinde devam ettirdiğimiz profesyonel iş yaşantımızın sona ermesi, yurt dışından dönüş ve emeklilik gibi süreçleri tamamlayınca hayat kitabımızda yeni bir sayfa açma vaktimiz gelmişti. Wine House Urla maceramız 2019 yılı haziran ayında başladı. 2018’de Urla’nın doğası, bereketi, enerjisi bizi bir hayale sürükledi. Yıllarca yurt içinde ve yurt dışında deneyimlediğimiz lezzetleri bir arada sunabileceğimiz bir mekan yaratma düşüncesi ile başladı her şey” diyerek süreci anlatmaya başladı.

Haberin Devamı

Akdeniz’in lezzetleri Wine House Urla’da

BAĞ YOLU’NUN AYRI BİR YERİ VAR
Bağ Yolu’nun hayatlarında ayrı bir yeri olduğunu ifaden eden Mehmet Cem Özen, “İşe başlarken bizi en çok heyecanlandıran
şey ‘Bağ Yolu’nu keşfetmekti. Okuduğunuzda oldukça basit olan bu iki kelime içeriğinde büyük bir vizyon, çaba ve emek barındırıyor. Çünkü Bağ Yolu’nda, başarılı üreticiler, uçsuz üzüm bağları ve sonucunda ortaya çıkan onlarca çeşit kaliteli şarabı bulabilirsiniz. Biz de bu ürün zenginliğini şarap severlerle, merak edenlerle, öğrenmeye çalışanlarla,
buluşturabilmek için Wine House Urla’yı açtık. Wine House Urla adından da anlaşılacağı gibi öncelikle bir şarap evi ve bunun gereği olarak hem bölgenin özel ve kaliteli şaraplarını hem de ülke coğrafyamızdaki irili ufaklı üreticilerin, raflarda yer alamayacak kadar sınırlı üretimli ama bir o kadar tadılmayı, beğenilmeyi hak eden şaraplarını sizlerle
buluşturuyor” diyor.

Haberin Devamı

Akdeniz’in lezzetleri Wine House Urla’da

İTALYAN VE İSPANYOL MUTFAĞI
Wine House Urla’nın şarap menüsünde danışmanlarının da desteği ile, bugüne kadar bildiğiniz üzümlerle ya da hiç duymadığınız üzümlerle üretilen kupajlar (birden fazla üzüm çeşidi ile yapılan şarap) ya da iddialı monosepajlar ile (tek üzüm çeşidi ile yapılan şaraplar) oluşturulan ve her geçen gün yeni üreticiler ve ürünlerle genişleyen bir kav yer alıyor. Bu kadar geniş bir şarap kavı ile hizmet vermek beraberinde çok alternatifli bir yiyecek menüsünü getiriyor. Akdeniz esintili menümüz ağırlıklı olarak İtalyan mutfağını içermektedir. Taze makarnaların çoğunlukta olduğu menüde, pizza, risotto, aranchini gibi klasik İtalyan lezzetlerini de bulabilirsiniz. Tabii ki İspanyol lezzetleri de en az İtalyan lezzetleri kadar tercih edilmektedir. Paella ve Tapas menümüzde oldukça tercih edilen alternatiflerdendir. Dönemsel olarak, bulunduğumuz coğrafyaya özel otlar, sebzeler vb ürünlerle de menümüz çeşitlenmektedir.

Haberin Devamı

Akdeniz’in lezzetleri Wine House Urla’da

İLHAM VE HEYECAN VERİYOR
Urla’nın gelişimi hakkında görüşlerini sunan Mehmet Cem Özen, “Urla bulunduğu bölge itibariyle verimli topraklara, sebze ve meyve çeşitliliğine, organik tarım ürünlerine sahip bir ilçe. Bu ekolojik çeşitlilik gastronomik açıdan yeni ve değişik lezzetler yaratılmasında ilham ve heyecan veriyor. Bölgede konuşlanan şef restoranları yurt içi ve yurt dışı gastronomi turizmi için değerler taşıyor. Biz de bu coğrafyada, bir aile işletmesi olarak, kaliteden ve lezzetten ödün vermeden, gelen müşterilerimizi dostlarımız gibi görerek ve ağırlayarak hizmet vermeye devam ediyoruz” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Özel günleriçin de
organizasyon imkanı
Wine House Urla, aynı zamanda çeşitli organizasyonlara da ev sahipliği yapıyor. Nişan, düğün yemekleri, şirket yemekleri ile toplantıları ve evlilik teklifi organizasyonları gerçekleştiriliyor.

Atölyeler yeniden başladı
Wine House Urla’da pandemi dolayısıyla ara verilen şarap atölyeleri bu ay itibariyle yeniden başladı. Kısıtlı katılımcıyla gerçekleşen atölyelerde, şarap dünyası ve şarap kültürüne adım atarken, günlük hayatta şarabın bulunduğu her ortamda kullanılabilecek bilgiler öğreniyor, rose, beyaz ya da kırmızıların büyüleyici dünyasına konuk oluyorsunuz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!