AK Partili Yıldırım: "Babet de giymeyin baret giyip gelin"

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Yıldırım: Babet de giymeyin baret giyip gelin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2017 14:04

İZMİR'de AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, ilçede yapımı uzun süren belediye yatırımlarını hedef aldı. İlçenin şantiyeye döndüğünü öne süren Yıldırım,  partililerle birlikte baret takarak yaptığı açıklamada kadınlara seslendi.

Haberin Devamı

Daha önce kadınlara Konak'ta topuklu ayakkabı değil babet giymelerini öneren Yıldırım, bu kez "Babetle de gelmeyin. Başınıza baret, ayaklarınıza çizme veya iş güvenliği ayakkabısı giyin öyle gelin. Çünkü artık babetle yürüyebileceğiniz ortam da kalmadı" dedi.

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, ilçede her yerin şantiye alanına döndüğünü, plansız kazılar yapıldığını belirterek, şunları söyledi: 

"Basmane Meydanı, Montrö Meydanı aylarır şantiye halindi. Her gün 1.5 milyon insanın yaşadığı, geçtiği Konak'ın meydanları, caddeleri, sokakları ana arterleri kazılmış ve kaderine terk edilmiş halde. Talebimiz iş yapılmaması değil, plansız yapılması ve başlanılan işlerin bitirilmemesi. Her gün yeni bir yer kazılıyor. Her taraf inşaat. Şehrin kalbi şantiyeye dönmüş iş makinalarıyla işgal edilmiş durumda. Ne yürünecek bir kaldırım bıraktılar ne de huzur. Gürültü kirliliği bir dert, trafik ayrı çile. Her yer toz toprak içinde. İzmir, İzmir olalı böyle zulüm görmedi. Her tarafı adeta yara bere içinde. Belediyelerin hali, kaçak kazı yapan define avcılarına benziyor. Sabah erken kalkan bir yeri kazıyor. Bırakın Büyükşehir ile ilçe belediyelerini, belediyelerin kendi birimleri arasında dahi koordinasyon yok. Bu yüzden de kentin kalbi alelade kazılarla köstebek yuvasına döndü."

Haberin Devamı

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Savaştan çıkmış bir hal alan şehirde özellikle engellilerin ve kadınların yaşam konforu ortadan kalkmış durumda. Engelli kardeşlerimizin ulaşım imkanları ellerinden alındı. İzmirli kadınlara bir süre önce 'Konak'a gelirken topuklu ayakkabı giymeyin. Babetle gelin. Topukluyla yürünecek kaldırım bırakmadılar demiştim. Şimdi bunu biraz daha ileri götürüyorum ve diyorum ki artık babetle de gelmeyin. Başınıza baret, ayaklarınıza çizme veya iş güvenliği ayakkabısı giyin öyle gelin'. Çünkü artık babetle yürüyebileceğiniz ortam da kalmadı."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!