AK Partili Kaya'dan CHP ve Pekdaş”a suçlama

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Kayadan CHP ve Pekdaş”a suçlama
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 13:31

AK Partili Kaya'dan CHP ve Pekdaş”a suçlama

Haberin Devamı

AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP'nin HDP ile birlikte teröre gölge olduğunu iddia etti. Kaya, CHP'li Konak Belediye Başkanı Sema Pektaş'ı da terör ve terör örgütünün siyasi uzantılarıyla arasına mesafe koyamamakla suçladı.

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Buca, Konak, Gaziemir ve Karabağlar'da AK Parti İlçe Danışma Meclisi toplantılarına katılıp, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kaya ana muhalefet partisi CHP'yi ve HDP'yi teröre gölge olmak için gayret sarf etmekle suçladı. Bu durumun İzmir'in yerel aktörlerinin de eklendiği ileri süren Kaya, "Muhalefeti takip ediyorsunuz, teröre ve terör yardakçılarına gölge olma kampanyasını tüm hızıyla sürdürüyorlar. CHP ve HDP bu işin başını çekiyor. Ekstra olarak teröre gölge olma kampanyasına bir de İzmir'in yerel aktörleri de eklenmiş. Ancak şunu unutmasınlar, kimse İzmir'i ve İzmirliliği terör yardakçılığı uğruna malzeme edemez, buna asla müsaade etmeyiz. İzmir'in ve İzmirli hemşehrilerimizin terör karşısında duruşu gayet açıktır, nettir. Terör karşısında, teröre destek verenlerin, terörü cesaretlendirenlerin tutumu karşısında dimdik durmak boynumuzun borcudur. Varsın, bize öfkeli desinler, uzlaşılmaz desinler, hoşgörüsüz desinler. Bizim teröre karşı bir hoşgörümüz yoktur ve olmayacaktır. Biz teröre destek verenlerle, terörü motive edenlerle asla uzlaşmayacağız. Biz bu ülkenin birliği, beraberliği ve bölünmez bütünlüğüne kast edenlere karşı çok öfkeliyiz. Bu tutumumuz da böyle devam edecektir" dedi.

"SEMA PEKDAŞ TERÖRLE ARASINA MESAFE KOYAMIYOR"

Partisinin Konak İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Milletvekili Kaya, CHP'li Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın terörle ve terör örgütünün siyasi uzantılarıyla arasına mesafe koyamadığını iddia etti. Pekdaş'ın geçmişte KCK'lıların avukatlığını yaptığını öne süren, son terör saldırılarından sonra ilçenin dört bir yanını, üzerinde 'Kaç canımız kaldı' yazan afişlerle donattığını söyleyen Kaya, "Aslında Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın uygulamaları hakkında söylenecek çok fazla bir şey yok. Geçmişte KCK'lıların avukatlığını yapan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı tarafından makamında ziyaret edilen ve kendisine 'bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadınız' övgüsünde bulunulan birinden bahsediyoruz. Askere giden ailelerin ailelerine ödenen yardımları kaldıran ama HDP'nin de içinde bulunduğu etkinliklere sponsor olmaktan kaçınmayan, semtin takımı Göztepe'nin taraftarlarına sırt çevirip terör örgütüyle ilişki içerisinde olmaktan ceza almış birisine kültürel faaliyetler düzenleten biri var karşımızda. Öyle ki, İzmir'de teröre motivasyon kaynağı sağlayan her türlü marjinal grubun neredeyse tek dayanağı haline gelmiş birisi. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın uygulamaları sadece bizi değil, yerli ve milli bir duruşa sahip olan CHP'lileri de rahatsız ediyor. Bugün Sema Pekdaş o makamdaysa, geçmişte söylediği onca ağır söze, tartışma yaratan birçok uygulamasına rağmen bizzat Sayın Aziz Kocaoğlu tarafından elinden tutulup aday gösterildiyse, işte bu CHP'nin geldiği durumun en büyük resmidir. CHP'nin bu ibretlik durumunu, CHP'ye oy veren vatandaşlarımızın görmesini, ciddi bir muhasebe yapmasını ve seslerini yükseltmelerini rica ediyorum. Benim aylardır söylemeye çalıştığım şeyi, CHP Eski Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal iki gün önce açık ve net bir şekilde ifade etti. Sayın Baykal, partinin Atatürkçü çizgiden uzaklaşarak HDP kanadına yaklaşmasına oldukça tepkili, tepkisini de fırsat buldukça gösteriyor. Baykal, son açıklamasında yine milli bir duruş sergiledi, terörü lanetledi, devletin yanında olduğunu vurguladı. CHP'nin değiştiğinden dem vurarak, gerçek CHP'nin bu olmadığını söyledi. Bizim de söylediğimiz budur. HDP nerede tıkanıyorsa CHP yardımına yetişiyor. Bugünkü CHP, HDP'ye payanda olmuş bir CHP'dir. Buna en büyük itirazı İzmirli hemşehrilerimiz gösterecektir, ben buna inanıyorum" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!