AK Partili Delican: Konutlar Mart 2019'da teslim

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Delican: Konutlar Mart 2019da teslim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2017 15:40

AK Partili Delican: Konutlar Mart 2019'da teslim

Haberin Devamı

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı'nın İzmir'in Karabağlar ilçesi Cennetçeşme ve Limontepe semtinde toplam 16 mahalleyi kapsayan ve yüz bine yakın vatandaşı yakından ilgilendiren kentsel dönüşüm projesi başlarken İller Bankası Bölge Müdürü Enver Çelebi ve Çevre Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan projenin ilk etap çalışmaları ile ilgili İzmir'in tüm kurum temsilcilerine yönelik bir brifing verdi.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, DSİ, Tapu Kadastro, MTA, TCK Bölge Müdürleri ile birlikte toplantıya katılan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, yerinde incelemeler sonrasında basına açıklama yaptı. Delican, 101 hektarlık ilk etap için teslim tarihini 2019 Mart olarak duyurdu. Delican, toplam 540 hektarlık bir alanı kapsayan çoğu hazineye ait olmak üzere çarpık kentleşmenin ürünü olan gecekonduları da içine alan kentsel dönüşüm projesinin ülkenin en büyük dönüşüm projesi olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

 "31 Aralık 2012'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında "Riskli Alanö ilan edilen ve toplamda 540 hektarda 9600 konutu; ilk etapta ise 101 hektarda 1533 konutu kapsayan dönüşüm yepyeni bir şehir yaratarak, ilçenin yüzünü değiştirecek. Alanın büyük bir bölümü hazine arazisi, ilk etap da öyle. Dönüşümü içine alan mahallerin büyük bölümü ise çarpık kentleşmenin ürünü olarak ortaya çıkmış, zeminin yanı sıra yapısal olarak da büyük oranda çürük ve dayanaksız. Halkımız hiç endişelenmesin. Yapılan konutlar içinde, yaşadıkları bölgede kalabilecekleri ve projenin tüm donatılarından yararlanabilecekleri gibi, takas imkânına ve cüzi farklarla sağlam ve yaşanabilir konutlara sahip olacak. Günlük hayatlarında ihtiyaç duydukları ne varsa; ekonomik ve sosyal gelişmelerden de yararlanabilecekleri biçimde tüm koşullara kişisel yaşam alanlarının yakın çevresinde sahip olmuş olacaklar. Gerekli duyurular, aşama aşama birebir kendilerine de yapılacak. Hiç kimse şüphe duymasın; AK Parti Hükümeti gerçekleştirdiği hiçbir kentsel dönüşüm modelinde halkı mağdur etmemiştir. Burada da söz konusu olamaz."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!