Aile hekimlerinin cumartesi nöbetleri kaldırıldı

Güncelleme Tarihi:

Aile hekimlerinin cumartesi nöbetleri kaldırıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2016 11:02

Aile hekimlerinin cumartesi nöbetleri kaldırıldı

Haberin Devamı

AİLE hekimleri arasında uzun bir süredir büyük bir sıkıntı olan cumartesi nöbetleri Sağlık Sen’in ısrarlı baskıları sonucunda kaldırıldı. Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Özgür Yıldırım “Aile hekimlerine zorla tutturulan nöbet uygulamasına Sağlık Sen olarak en başından beri gösterdiğimiz tepki sonuç verdi. Karar tüm aile hekimlerine ve İzmir’deki aile hekimlerine hayırlı olsun" dedi.

Sağlık eski Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından konulan aile hekimlerine cumartesi günü nöbet tutma zorunluluğu 6745 Sayılı Torba Kanun’la kaldırıldı. Cumartesi nöbetleri aile sağlığı merkezlerinde ihtiyaç ya da düzenleme olana kadar tutulmayacak. Sağlık Sen’in en başından beri nöbet uygulamasına karşı dik bir duruş sergilediğini söyleyen Özgür Yıldırım, “Gösterdiğimiz dik duruş sayesinde nöbete gitmeme kararı diğer sendikalar tarafından da alınmış olup, arkdaşlarımızın yanında olmuş olduk" diye konuştu.

İLK EYLEM SAĞLIK SEN’DEN

Cumartesi nöbetlerine karşı ilk eylemi 2014’ün Aralık ayında Sağlık Sen’in başlattığını hatırlatan Yıldırım, “Toplamda 72 kez nöbete gitmeme kararı alarak tavrımızı ortaya koyduk. Yeni Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın da nöbetlerin kaldırılması yönündeki olumlu düşünceleri sayesinde kangren haline gelen nöbet krizi sona erdi" dedi. Yaşanan bu süreç içerisinde aile hekimlerinin zorlu koşullarla mücadele ettiğini vurgulayan Özgür Yıldırım “Cumartesi nöbetlerine gitmeyen aile hekimleri ihtar puanı ve sözleşme feshi ile cezalandırıldı. Ancak verilen mücadele sonunda kazanan sağlık çalışanları oldu. Herkese hayırlı olsun" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!