Ağır ceza mahkemesi başkanları belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Ağır ceza mahkemesi başkanları belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2016 15:58

Ağır ceza mahkemesi başkanları belli oldu

Haberin Devamı

HAKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1. Dairesi, yargı mensuplarının yaz kararnamesine ilişkin bildirdiği mazeretleri ve yeniden inceleme taleplerini değerlendirerek yeni bir kararname hazırladı. Kararname ile Türkiye genelinde 6'sı idari, 107'si adli olmak üzere 113 hakim ve savcının görev yeri değişti. İzmir'de Bölge Adliye Mahkemeleri'nde (BAM) görevlendirmelerden dolayı boşalan ağır ceza başkanlıklarına atamalar yapıldı.
İzmir'de, bir süre önce Bölge Adliye Mahkemesi'ne Daire Başkanı olarak atanan ağır ceza mahkemelerinin başkanlıklarına, son kararname ile yeni atamalar yapıldı. İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Tamer Bulam 7. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na, 5. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi hakim Alparslan Demir 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na, 5. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi hakim Hüseyin Yaşar Özyavuz, aynı mahkemeye başkan olarak atandı. İzmir 33. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Orhan Balbal 9. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na, 18. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Kadriye Turan, 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na, İzmir 3. Çocuk Mahkemesi hakimi Süleyman Mutlu, 8. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na, Hakim ahya Kemal Akbaş, 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na, Hakim Oktay Tabur, terör ve örgütlü suçlara bakan 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na, Hakim Erkan Özkaya, 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na, İzmir 31. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Yıldıray Çakıcı, 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na atandı.
Atamalarda en çok dikkati çeken kişi ise 9. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hamdi Çiftçi oldu. Mart ayında yayımlanan istinaf kararnamesi ile İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlığı'na atanan İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Hamdi Çiftçi, bu kararname ile Karşıyaka'ya düz hakim olarak atandı. Böylece Çiftçi, istinafta fiilen göreve başlamadan tekrar ilk derece hakimliğine dönmüş oldu.
Bahri KARATAŞ / İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!