Adnan Kaya ve Mete Tamer Omur ile "Doğayla dost yatırımı turizmde başarıyı getirdi"

Güncelleme Tarihi:

Adnan Kaya ve Mete Tamer Omur ile Doğayla dost yatırımı turizmde başarıyı getirdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2023 10:35

Pandemi döneminde popüler hale gelen küçük ev (tiny house) modeliyle Çeşme Ovacık’ta kurduğu tesisinde büyük ilgi gören İlayda Serter, yeni yatırımlarla büyümesini sürdürüyor.

Haberin Devamı

Adnan Kaya ve Mete Tamer Omur ile Doğayla dost yatırımı turizmde başarıyı getirdi


İSTANBUL’da global bir reklam ajansında beyaz yakalı olarak evden çalışırken istifa eden, Çeşme Ovacık’ta bulduğu limon ağaçlarıyla dolu arazide kurduğu ‘tiny house’lar ile ‘Zeytincik Tiny’ markasına hayat veren İlayda Serter, hem doğayla iç içe ve izole bir tatil planlayan, hem de Çeşme’nin eğlence hayatına ve popüler bölgelerine yakın olmak isteyenlere hizmet sunuyor. Serter, yeni işini kurarken özellikle tiny house’ları tercih ettiğini, bu şekilde doğaya hiçbir şekilde zarar vermeden, tamamıyla doğayla bütünleşik bir konsepti hayata geçirdiğini söylüyor.

Adnan Kaya ve Mete Tamer Omur ile Doğayla dost yatırımı turizmde başarıyı getirdi

Haberin Devamı

Başarının püf noktasının merak uyandırmak ve ağızdan ağıza yayılmak olduğunu vurgulayan İlayda Serter, “Örneğin insanlar Zeytincik Tiny’nin fotoğraflarını gördükçe, ‘Burası ormanda mı? Çeşme’nin neresinde? gibi mesajlar alıyoruz. Oysa ki Çeşme’deki birçok yere 15 dakika uzaklıkta bir mesafedeyiz” diyor.

 

1 YILDA İKİ KAT BÜYÜDÜ
1.5 yıl önce 3 tiny house’la başlayan yolculuğuna özellikle yaz sezonunda gelen yoğun ilgiden güç alarak 2023’ün başında 3 tane daha ev ekleyerek toplamda 6 evle devam ettiğini belirten İlayda Serter “1 yıl gibi kısa sürede yatırımımı iki kat büyütmüş oldum. Bu sezon evlerimizin bahçe mobilyalarında da küçük değişiklikler yaptık ve ‘Zeytincik Tiny Private’ konseptiyle diğerlerinden ayrılan bir ev daha ekledik. Evlerimizin geneli ortak bahçeye bakıyorken, ‘Private’ evimizin kendine ait, dışarıdan gelenlerin göremediği bağımsız bir bahçesi var. Bbahçe mobilyaları da diğerlerinden farklı. Daha çok çiftlere yönelik hazırladığımız bu evimizin bahçesinde romantik büyük bir ferforje divan yer alıyor. Diğer evlerimizin bahçelerine de annemin 30 senedir farklı yerlerden topladığı 1950’lerden kalma tekli koltukları elden geçirip, tadilatlarını yaptırıp ekledim ve böylelikle misafirlerimizin bahçede daha rahat zaman geçirmelerini hedefledim. Şu an için Ovacık’taki lokasyonumuzdaki tiny house’larımız sayıca yeterli diye düşünüyorum. İnsanlar daha lokal ve sakin bir tatil için bizi tercih ettikleri için çok fazla büyütme taraftarı değilim. Kaldı ki her evin kendine ait geniş bir bahçe alanı olması fikri de özel alanı koruma açısından hoşuma gidiyor. Misafirlerimiz doya doya doğayı yaşasınlar istiyorum” diyor.

Haberin Devamı

Adnan Kaya ve Mete Tamer Omur ile Doğayla dost yatırımı turizmde başarıyı getirdi

DOĞA İÇİNDE HUZURLU TATİL
Günlük kiralık ev konseptiyle hizmet verdiklerini, misafirlerine özgür ve minimalist bir tatil ortamı sunmayı hedeflediklerini kaydeden Serter, otel konforunu yaşadıkları bir ev ortamında oteldeki gibi her şeyi saatinde yapmak zorunda olma stresinden bağımsız doğayla baş başa, minimalist bir tatil ortamı oluşturduklarını paylaşıyor. Misafirlerinin evcil hayvanlarıyla birlikte tatil yapabildiklerini ifade eden İlayda Serter, “Dahası, bizim de bahçemizde tavus kuşlarımız, tavuklarımız ve hindilerimiz dolaşıyor. Ayrıca sahiplendiğimiz köpeklerimiz de bizimle birlikte yaşıyorlar. Yoga ve meditasyon yapmayı seven misafirlerimiz için son derece huzurlu ve uygun bir ortamımız var. Aynı zamanda Çeşme’nin off-road bölgesinde yer aldığımız için ATV/UTV gibi bir arazi aracı kiralayarak çok değişik rotalar keşfedebilir, normal araçlarla veya yürüyerek girilemeyecek el değmemiş koylara gidebilirsiniz. Bunun için de Çeşme ATV kiralamayla anlaşmamız var. Kiraladığınız aracı evinize kadar getirip yine evinizden teslim alıyorlar. Bu yönümüzle Çeşme’deki diğer konaklama yerlerinin sunamayacağı farklı deneyimlerle dolu bir Çeşme tatili sunduğumuzu düşünüyorum. Ayrıca hem Çeşme veya Alaçatı’nın curcunasından, yoruculuğundan ve gürültüsünden uzakta doğayla baş başa olup hem de istediğiniz zaman buralardaki eğlence yerlerine 10-15 dakikada ulaşabilirsiniz. İki sokak önümüzde Çeşme’nin en popüler beachleri yer aldığı için buradaki festivaller ve partilere de rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz” diye konuşuyor.

Haberin Devamı

Adnan Kaya ve Mete Tamer Omur ile Doğayla dost yatırımı turizmde başarıyı getirdi

 
31 ÜLKEDEN KONUK AĞIRLADI
MÜŞTERİ profillerinin genellikle genç yetişkinlerden oluştuğunu dile getiren İlayda Serter, baş başa romantik bir tatil yapmak isteyen çiftler, kafa dinlemek ama popüler mekanlara da yakın olmak isteyen küçük arkadaş gruplarının kendilerini tercih ettiğini söylüyor. Çeşme genellikle yerli turistler tarafından tercih edilen bir bölge olsa da misafirlerinin büyük çoğunluğunun yabancı olduğunu ifade eden Serter, “Şimdiye kadar Çin’den Kanada’ya, Rusya’dan İtalya’ya, Meksika’ya kadar 31 farklı ülkeden misafirlerimiz oldu” bilgisini aktarıyor.

Adnan Kaya ve Mete Tamer Omur ile Doğayla dost yatırımı turizmde başarıyı getirdi



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!