Adı ‘Tombul’ ama kendisi çok organik

Güncelleme Tarihi:

Adı ‘Tombul’ ama kendisi çok organik
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2021 18:13

“Tamamen annelerimizin yaptığı tarzda geleneksel tarhana üretiyoruz” diyen Tombul Doğal ve Organik Ürünler’in kurucusu Kemal Çeltik, kaybolmaya yüz tutmuş şifalı ve besleyici geleneksel lezzetleri yaşatmak istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

 

“ANADOLU’nun geleneksel tadı yok olmasın” diye yıllardır çabalayan Kemal Çeltik, organik ev ve bebek tarhanalarından sonra şimdi de ürün grubuna organik vegan tarhanayı ekledi. Kütahya Tavşanlı’da geleneksel yöntemlerle üretim yaptıklarını dile getiren Tombul Doğal ve Organik Ürünler’in kurucusu Çeltik, sadece yaz aylarında olmak kaydıyla doğal mayalanma yöntemiyle doğal ortamda kurutularak katkı ve koruyucu madde kullanmadan üretim yaptıklarını söyledi.

ŞİMDİ DE VEGAN TARHANA
Kemal Çeltik, “Kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel lezzetimizi yaşatmak, gelecek kuşaklara aktarmak, sağlıklı nesiller yetiştirmek için şifalı ve besleyici olan tarhanamızı annemizin yaptığı tarzda kalitemizi bozmadan devam ettirmek istiyoruz. İşimizi severek yapıyoruz. Tarhana üretimi rüyalarımızı süsleyen bir sevda. Her zaman ilklerin ve yeniliklerin öncüsü olduk. Türkiye’de ilk defa organik sertifikalı tarhana, organik sertifikalı bebek tarhanası üretimi yaptık. AR-GE çalışmalarına ayrı bir önem veriyoruz. Bu kapsamda son ürünümüz de organik vegan tarhana oldu. Gelecekte de yine tamamen doğal metotlarda özel tarhanalarımız olacak” dedi.

Haberin Devamı

SAĞLIK, ŞİFALI, BESLEYİCİ
Tarhananın düne kadar gariban sofralarının en önemli yemeği olduğunu anlatan Çeltik, bugün bu ürünü market raflarına sokmayı başardıklarını ifade etti. Hedeflerinin daha büyük olduğunu paylaşan Kemal Çeltik, “Bazı okulların ve kurumların menülerine de tarhanayı sokmayı başardık. Biz bu ürünün yaygınlaşmasını istiyoruz ama burada aşçıları aşamıyoruz. Çünkü tarhananın pişirme aşaması biraz emek istiyor, karıştırmak gerekiyor. Ama yine de önemli başarılar elde ettik. En büyük hedefimiz ise sağlıklı, şifalı ve besleyici olan tarhanamızı lüks restoranların menüsünde yer almasını sağlamak. Bunu da yavaş yavaş başarıyoruz” diye konuştu.

 
EGE’YE HAS LEZZET
KEMAL Çeltik, “Yılda 6 ay sadece yazın üretim yapıyoruz, tarhanamızı mevsiminde yetişen taze sebzelerden üretiyoruz. Ege’de anlaşmalı çiftçilerimiz ile tamamen sertifikalı ve hiçbir kimyasal ilaç kullanmadan üretim yapan üreticiden analiz raporlu ürün alıyoruz. Tarhanamızda taze kırmızı kapya biber, tam buğday unu, kese yoğurdu, deniz tuzu kullanıyoruz. Mayalanmayı 21 günde yapıp fermantasyonu tamamlıyoruz. Daha sonra kuru havada doğal ortamda kurutma yapıyoruz. Tarhanamıza lezzet veren nane ise Tavşanlı’ya has su nanesi. Özel ürettirdiğimiz ranzalara serdiğimiz beyaz örtü üzerinde mayalanmış tarhana hamurumuzu doğal hava sirkülasyonu ile burada kurutuyoruz. Daha sonra da taş değirmenlerde öğütüyoruz. TSE, ISO, HACEP gibi üretim ve gıda güvenliği sertifikalarını almış olan firmamız tamamen doğal yöntemlerle üretimini sürdürüyor” bilgisini peaylaştı.

 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!