Açılış bu akşam ‘Harem’ balesiyle

Güncelleme Tarihi:

Açılış bu akşam ‘Harem’ balesiyle
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2023 06:13

20’NCİ Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 5-17 Ağustos’ta Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde balenin zarafetini ve dansın ateşini sahneye taşıyacak. Etkinliğin açılışı bu akşam Ankara Devlet Opera ve Balesi’nce sahnelenecek ‘Harem’ ile yapılacak. Merih Çimenciler’in yönetmenliğindeki iki perdelik eser, kudüm, ney, keman, kanun ve piyanonun eşliğindeki müziklerle Dede Efendi ve Hacı Arif Bey’in en güzel klasik besteleri eşliğinde sahnelenecek. Dekor ve kostümü Alexander Vasilliev’e, ışık tasarımı Tahsin Çetin’e ait olan eser, Kemal adlı bir delikanlının Valide Sultan’a getirdiği mesajla başlıyor. Aşk, sevgi, fedakârlık, entrika ve iktidar mücadeleleri ile örülü bir Topkapı Saray Haremi’nin hikayesini anlatıyor.

Haberin Devamı


BİR DÜNYA KLASİĞİ
8 Ağustos Salı akşamı güzel çingene kızı Esmeralda ile kambur kilise zangocu Quasimodo’nun ölümsüz aşkları İzmir Devlet Opera ve Balesi’nce sahneye taşınacak. Victor Hugo’nun aynı adlı eserinden esinlenerek müzikleri Cesare Pugni’ye, müzik düzenlemeleri Bujor Hoinic’e ait olan balenin koreografisi ile librettosu G. Armağan Davran ve A. Volkan Ersoy imzası taşıyor. Eserde olaylar Esmeralda’ya büyük hayranlık besleyen ancak tüm çabalarına rağmen onu katedralin papazının entrikalarından koruyamayan, Notre Dame Kilisesi’nin kambur zangocu Quasimodo’nun gözünden sahneye aktarılıyor.

BOLLYWOOD ESİNTİLERİ
11 Ağustos Cuma akşamı ilk kez Bodrumlu sanatseverlerin karşısında olacak Navdhara Hindistan Dans Tiyatrosu, ‘A Passage to Bollywood’ adlı performanslarını sahneleyecek. Geleneksel Hint müzikleri ve modern Bollywood şarkılarıyla sahnede adeta bir Bollywood filmi hissi yaratmak üzere antik Hint dansı, yoga, meditasyon gibi yerli figürlerle güçlü batılı dans teknikleri birleştiriliyor.

Haberin Devamı

FLAMENKO ATEŞİ YANACAK
13 Ağustos Pazar akşamı, İspanyol Flamenko Dans Topluluğu’nun sergileyeceği ‘Woman By Aarón Vivancos’ adlı eser sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Bodrum Kalesi’nde muhteşem müzik, dans ve kostümleriyle Flamenko ateşini yakacak olan bu performansın koreografisi Aarón Vivancos’a, müzikleri Aarón Vivancos ve Gonzalo Garcia’a ait.

KAPANIŞ DON KİŞOT İLE
Dünyaca ünlü Don Kişot eseri, İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nce 16-17 Ağustos’ta üst üste iki temsille seyirci karşısında olacak. Miguel de Cervantes’in aynı adlı romanından hareketle koreografisini Marius Petipa’nın üstlendiği, Ayşem Sunal Savaşkurt’un düzenleyip sahneye koyduğu eserin müzikleri Ludwig Minkus’a ait. Tüm etkinliklerin başlama saati 21.30...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!