AASSM'de "Barok Sesler"

Güncelleme Tarihi:

AASSMde Barok Sesler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2014 15:07

-Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlenen Barok Müzik Festivali kapsamında, 10 Kasım Pazartesi günü "Barok Sesler" topluluğu konser verecek

Haberin Devamı

İZMİR (AA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) düzenlenen Barok Müzik Festivali'nde 10 Kasım Pazartesi günü Türk sanatçılardan oluşan "Barok Sesler" topluluğu sahne alacak.

AASSM Genel Sanat Yönetmeni İbrahim Yazıcı'nın desteği ve İzmir Barok Topluluğu'nun kurucularından Bülent Oral'ın öncülüğünde düzenlenen Barok Müzik Festivali, atölye ve konser programlarıyla devam ediyor.

İspanya'dan dünyaca ünlü barok topluluk "Concerto Zapico"nun 6 Kasım'da verdiği konserle başlayan festivalin ikinci konserinde, Türk sanatçılardan oluşan "Barok Sesler" topluluğu sanatseverlerle buluşacak.

Barok klarnet sanatçısı Elif Aksoy, viyola da gamba sanatçısı Bülent Oral, klavsen sanatçısı Burak Basmacıoğlu ve yüksek perdeli tenor Tolga Siner'den oluşan topluluk, 10 Kasım Pazartesi günü saat 20.00'de başlayacak konserde, önde gelen dönem bestecilerinden Michel Pignolet de Montéclair, John Dowland, Jean-Baptiste Lully, John Playford, Girolamo Frescobaldi, Louis Couperin, George Frideric Handel, Joseph Bodin de Boismortier ve Claudio Monteverdi'nin eserlerini seslendirecek.

Haberin Devamı

Topluluk ayrıca, festival programı kapsamında 9 Kasım Pazar günü saat 11.00'de AASSM Küçük Salon'da genç müzisyenlerle bir araya gelerek, barok klarnet ve klavsen üzerine atölye çalışması yapacak.

-Il Ballo Ensamble da festivalde konser verecek

Fransız lut sanatçısı Leonardo Loredo de Sá tarafından kurulan ve Barok dönem müziğinde dünyada saygın bir yere sahip olan Il Ballo Ensmble da festival kapsamında konser verecek.

Barok dönem müziğinde uzmanlaşmış sanatçıların üye ve solist olarak yer aldığı topluluk, AASSM'de 15 Kasım Cumartesi günü saat 20.00'de vereceği konserle dinleyicilerle buluşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!