76 yıllık tatlı bir serüven

Güncelleme Tarihi:

76 yıllık tatlı bir serüven
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2021 18:20

TATLICI Osman Mersin’in 1945’te Çeşme’de kurduğu Rumeli Pastanesi bugün Hüseyin-Semra Mersin, oğulları Ali ve Osman Mersin’le lezzet yolculuğuna devam ediyor. Mekan, Çeşme’de bulunan 4 şubesiyle dondurma severlerle buluşuyor. Hüseyin Mersin, markanın doğuş öyküsünü şöyle aktardı:

Haberin Devamı


MACERA BÖYLE BAŞLADI
“Babam merhum Osman Mersin, kendisi gibi yine mübadeleyle Çeşme’ye yerleşen Cemal Usta’nın yanında çırak olarak işe girmiş. Ondan sütlü tatlıları ve dondurmayı öğrenmiş. Asker dönüşü de bu süreç bir süre devam etmiş. 1945’te kendi yerini açma kararı almış. Annem merhum Şadiye Mersin’in çeyizlik masa ve sandalyeleriyle Çeşme’de 40 metrekarelik dükkan açmış. Rumeli Pastanesi’nin macerası işte böyle başlamış.”

76 yıllık tatlı bir serüven

VANİLYA YERİNE DAMLA SAKIZ
Hüseyin Mersin, babasının Rumeli Pastanesi’yle birçok ilke imza attığını ifade ederek, “Bir gün babam, tuz-buz ve meyve karışımıyla doğal dondurma imalatı yaparken vanilyası kalmıyor. Vanilya yerine o günlerde Çeşme’deki evde bolca bulunan damla sakızını dünyada ilk kez dondurmada deniyor. Böylece damla sakızlı dondurma ortaya çıkıyor. Dondurmanın yanına zamanla ev yapımı reçel, Kavala ve damla sakızlı kurabiyeler eklendi” diye konuştu.

Haberin Devamı

 
LİMON ÇEŞME’DEN
KARADUT TİRE’DEN
HÜSEYİN Mersin şu an 30 çeşit dondurmalarının bulunduğunu söyledi. Mersin, “Günlük 400 litre dondurmalık süt kaynatıyoruz. Tüm ürünlerimiz doğal. Limonumuz Çeşme’den. Sezonunda toplayıp soğuk hava deposunda saklıyoruz. Kavunumuz Ovacık’tan. Karadutumuz ise Tire’den geliyor” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!