46 yıllık eski muhtara vefa

Güncelleme Tarihi:

46 yıllık eski muhtara vefa
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2018 19:27

46 yıllık eski muhtara vefa

Haberin Devamı

Cevdet ŞEN/KINIK (iZMİR), (DHA)- İZMİR'in Kınık ilçesinin kırsal Aşağı Mahallesi'nde 46 yıl muhtarlık yapan ve ilerleyen yaşı nedeniyle son seçimde aday olmayan Mustafa Ali Dereler, başarı belgesi ve plaket verilerek onurlandırıldı.
Kınık'ın Büyükşehir olmasıyla mahalleye dönüştürülen Poyracık Beldesi'ndeki Aşağı Mahalle'de aralıksız 46 yıl muhtarlık yapan Mustafa Ali Dereler, yaşanın ilerlemesi nedeniyle 2014 yılındaki seçimlerde aday olmadı. Asıl mesleği ayakkabılıcılık olan Dereler, 1968-2014 yılları arasında, hareketli geçen muhtarlık yaşamın ardından kendini emekliye ayırdı. Yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle yürümekte güçlük çektiği için eve kapanan Dereler'i Kınık Kaymakamı Mustafa Ergün ile AK Partili Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, kırsal Aşağı Mahalle'deki evinde ziyaret etti. Ziyarette Kaymakam Ergün başarı belgesi, belediye Başkanı Doğruer ise plaket vererek Dereler'in muhtarlık yaptığı dönemdeki hizmetletleri nedeniyle onurlandırdı.
Duygulanıp, gözyaşlarını tutamayan Dereler, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Kınık Kaymakamı Mustafa Ergün de muhtarların mahallelerinde devletin temsilcisi olduğunu belirtip, "Bugün 46 yıl boyunca devleti başarı ile temsil eden bir büyüğümüzü ziyaret etmenin mutluluğunu yaşıyorum" dedi.
Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer de "Muhtarımızı Kınık'a atandığım 1996 yılından beri tanıyorum. Kendisinin mahallesinde yaşayan vatandaşlarının her türlü sorunu ile yakından ilgilendiğine defalarca Sağlık Grup Başkanı iken şahit oldum. Kendisine bugün Belediye Başkanı olarak plaket vermekten büyük mutluluk duydum. Bundan sonra da kendisine belediye olarak her türlü desteği vermeye hazırız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!