3 kuşaktır işin mutfağındalar

Güncelleme Tarihi:

3 kuşaktır işin mutfağındalar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2021 15:54

 Bodrum Marina ve İstanbul Boğazı’ndaki restoranlarıyla hizmet veren iş insanı Fatih Murat Yıldız, pandemi nedeniyle sektörde yaşanan tüm zorluklara rağmen geleceğe umutla baktıklarını söyledi. 3 kuşaktır bu alanda hizmet veren bir aileden gelen ve kendisi de küçük yaşlardan beri işin mutfağında yetişen Yıldız, Bodrum’a özgü lezzetleri müşterilere sunmak için tüm ürünleri yerel üreticilerden aldıklarını belirterek, “Pandemi yeme-içme sektörünü de olumsuz etkiledi. Birçok insan ya işletmesini kapattı ya da memleketine dönerek farklı işlere yöneldi. Biz tüm olumsuz koşullara rağmen ayakta kalmaya devam ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

 

 

Mevcut kısıtlamalarla birlikte mekan kirası, maaş ve diğer giderlerin geçerliliğini sürdürdüğünü kaydeden Fatih Murat Yıldız, “Tüm zorluklara rağmen işimizin başındayız. Pandemide alınan tüm tedbirleri istisnasız uyguluyoruz. İstihdamda bazı azaltmalara gitmek zorunda kaldık. Devletin verdiği desteklerden yararlandık. Hizmeti kesintisiz sürdürdük. Çocukluğumuzdan beri sektörün içinde olduğumuz için mutfağa da, servise de girebiliyoruz. Yani balık tutmayı da, pişirmeyi de, satmayı da biliyoruz. Herkesin bildiği işi yapması gerekiyor. Biz de sevdiğimiz işi yaparak para kazanıyoruz. Restorancılık sosyal ve keyifli bir sektör. 3 kuşak olarak 50 yılı geride bıraktık. 650 kişilik büyük bir aileyiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

3 kuşaktır işin mutfağındalar

YEREL LEZZETLER SUNUYORUZ

Bodrum’un havası, iklimi ve deniziyle her geleni kendine aşık ettiğini vurgulayan Yıldız, müşterilere Bodrum’un yerel lezzetlerini de sunduklarını aktardı. Fatih Murat Yıldız, “Bodrum’un kendine özgü değerleri var. İnsanların rahat bir şekilde yaşayabileceği medeni bir yer. Pandemi nedeniyle Bodrum’daki nüfus 2-2.5 kat arttı. Buna rağmen mekanlarda belirli bir kapasitemiz var. Nüfusun artması bizim için çok fark etmiyor Biz zaten her yıl 12 ay boyunca hizmet veriyoruz. Cumartesi ve pazar iyi iş yaptığımız günlerdi. Şimdi saat 18.00’de insanlar işten çıkıyor, 19.00’da mekanlar kapanıyor. Bu konuda yara aldık. Ramazan’da da paket servis hizmeti verebileceğiz. Ama paket servis aynı randımanı vermiyor. Pandemi bir şekilde aşılacak. Aslında bu süreçte mekanların kıymetini ve dışarıda yemek yemenin ne kadar keyifli olduğunu anladık. Saatlerin, dakikaların kıymetinin farkına vardık” ifadelerini kullandı.

TOPLAMDA 10 İŞLETMEMİZ VAR

Bir aile firması olarak 3 kuşaktır bu işin içinde olduklarını ifade eden Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: “Temelleri 1969’da dedem ve babam tarafından atılan sağlam bir zeminde büyümeye devam ediyoruz. Gastronomi sektöründe mutfaktan servise bu işin içindeyiz. İstanbul Boğazı ve Bodrum Marina’da toplam 10 işletmemiz var. Kardeşlerim ve kuzenlerimle birlikte yolumuza devam ediyoruz. Bodrum’da 6 yılı aşkın süredir hizmet veriyoruz. Musto Bistro, Komodor Meze Evi, Berk Balık, 48’lik Lounge Bar, Zazu Cafe gibi markalarla sektördeyiz. Bu işe fabrikasyon bakmıyoruz. Mutfağın ve tüm işlerimizin başındayız. Herkesin iyi bildiği işi yapması lazım. Restorancılık emek isteyen bir sektör. Bodrum otlarını gününde alıp pazardan taze taze pişirmeniz gerek. Bodrum’un kendi mevsim balıkları var. Buradaki lezzeti farklı yerden gelen balıktan alamazsınız. Buranın zeytini, zeytinyağı çok farklı. Tüm ürünlerimizi Bodrum’dan alıyoruz. Yerel üreticiyi destekliyoruz. Musto Cafe’de, İtalyan, Türk ve Fransız mutfağından örnekler sunuyoruz. Burada öne çıkan lezzetlerimiz  arasında deniz mahsülleri, et bonfile, incik, dana madalyon bulunuyor. Soyalı kalamarımız çok beğeniliyor. Kendimize özgü lezzetli tariflerimiz var.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!