2 bin 700 yıldır akan antik çeşmeyi tanıtmak için yarıştılar

Güncelleme Tarihi:

2 bin 700 yıldır akan antik çeşmeyi tanıtmak için yarıştılar
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2022 14:58

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’nın desteğiyle düzenlenen ‘Young Reporters of the Environment(YRE) ‘ makale dalında Özel İzmir Bilfen Anadolu Lisesi öğrencileri yarışmaya katıldı.

Haberin Devamı

Foto hikâye dalında 15-18 yaş grubundan katıldıkları yarışmada Birleşmiş Milletler(UN-Water)’un bu yıl ki ‘Yer Altı Suyunu Görünür Kılma’ teması doğrultusunda İzmir Bayraklı’ da ki Eski Smyrna Kazı alanında bulunan, 2 bin 700 yıldır akan antik çeşmeyi görünür kılmak için tanıtım çalışmaları yaptı. Batı Uygarlığının en eski çeşmesi ile ilgili Prof. Dr. Cumhur Tanrıver ile yaptıkları çalışmalar, suyunun geçmişten günümüze ne kadar önemli olduğunu gözler önüne sermektedir. Sürdürülebilir çevre anlayışına dikkat çeken Özel İzmir Bilfen Anadolu Lisesi öğrencileri ‘Zamanın Ötesine Geçen Su’ çalışması ile hem yer altı suyunu görünür kılmış hem de yerel tarihe saygı kapsamında sosyal sorumluluklara dikkat çekti.

2 bin 700 yıldır akan antik çeşmeyi tanıtmak için yarıştılar

Haberin Devamı

İZMİR'İN SESİ OLDULAR

Özel İzmir Bilfen Anadolu Lisesi öğrencileri Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’nın desteğiyle düzenlenen ’ Young Reporters of the Environment(YRE)’ makale dalında yarışmaya katılarak İzmir’in sesi oldular. 15-18 yaş grubundan katıldıkları yarışmada Prof. Dr. Cumhur Tanrıver ile UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne yönelik’ İzmir Tarihi Liman Kenti’ temasını çalışmış bu konuya yönelik düşüncelerine hayat verdiler. Kentin kıyı şeridinde olan şehirleşmeye karşı ’İzmir’in Sesi Oluyoruz’ sloganı altında yaptıkları çalışmalarla UNESCO Kültür Miras Listesi adaylığının geniş kitleler tarafından duyulmasını sağlayarak onlara miras kalmış olan tarihi korumaya, aynı zamanda sosyal sorumluluk projesiyle seslerini duyurmaya çalıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!