1 Mayıs'ı coşkuyla kutladılar

Güncelleme Tarihi:

1 Mayısı coşkuyla kutladılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2016 17:16

1 Mayıs'ı coşkuyla kutladılar

Haberin Devamı

İZMİR'in Dikili, Çeşme, Menemen ve Aliağa ilçelerinde 1 mayıs Emek ve Dayanışma Günü, sendika ve sivi toplum kuruluşlarının katılımıyla kutlandı.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları nedeniyle Nazım Hikmet Parkı'nda toplanan Dikili Demokrasi Platformu, Dikili Alevi Kültür Derneği, Dikili Haziran Hareketi, CHP, EP, HDP, Dikili Kadın Platformu, SES, Eğitim-Sen ve Tüm-Bel-Sen üyeleri ve vatandaşlar Atatürk Meydanı'na yürüdü. Kalabalık yol boyunca "Yaşasın 1 Mayıs", "Her yer 1 Mayıs, her yer Taksim", "Sürgünler, mobingler bizi yıldıramaz", "Birleşe birleşe kazanacağız", "Faşizme karşı omuz omuza", "Karanlığa teslim olmayacağız" sloganların attı. "Yaşasın 1 Mayıs" yazılı pankart açan kalabalık, ayrıca "Doğa katliamına karşı omuz omuza", "Sürgünler, mobingler bizi yıldıramaz", "Gün gelir, zorbalar kalmaz gider", "Laiklik insan olmaktır" ve "Mobing insanlık suçudur" yazılı dövizler taşıdı. Meydandaki kutlamalar Dikili Eğitim-Sen Müzik Topluluğu'nun verdiği konser ve meydandaki halay gösterileri ve konuşmaların ardından olaysız sona erdi.
MENEMEN
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Menemen'de belediye önünde yaklaşık 500 kişinin katılımıyla kutlandı. Belidiye çalışanlarının ellerinde Türk bayrakları ile katıldığı kutlamalar, kortej yürüyüşüyle başladı. Yürüyüş öncesinde CHP'li Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, belediye çalışanlarına karanfil dağıtarak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günlerini kutladı. Daha sonra kalabalık davul zurna - eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Yürüyüşe Belediye Başkanı Tahir Şahin, eşi Nurdan Şahin, Belediye-İş Sendikası İzmir Çevre Belediyeler Şube Başkanı Salih Er, CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak, Belediye Meclis Üyeleri ve Menemen Ziraat Odası Başkanı Arif Metin Karagöl de katıldı.
Yürüyüşte, "Yaşasın 1 Mayıs, meydanlardayız", "İşçi memur elele özgür günlere", "Yaşasın iş, ekmek, özgürlük mücadelemiz" sloganları atıldı.
Buradaki kutlamalarda Cumhuriyet Meydanı'ndaki konuşmalar ve Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.
ÇEŞME
Çeşme Belediyesi'nde örgütlü olan DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası üyesi işçiler, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü yürüyüşle kutladı. Yürüyüşe CHP Çeşme İlçe Teşkilatı, Atatürkçü Düşünce Derneği, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Çorumlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Çeşme temsilcileri ve üyeleri de destek verdi. Çeşme Çarşısı güzergahını takip eden grup, Cumhuriyet Alanı'na kadar sloganlar atarak yürüdü. Alanda, saygı duruşunda bulunup, hepbir ağızdan İstiklal Marşı'nı okundu. Daha sonra kalabalık otobüslere binerek İzmir Gündoğdu Meydanı'nda kutlamalara katılmak üzere ilçeden ayrıldı.
ALİAĞA
Aliağa'daki kutlamalarda ise sabah saatlerinden itibaren Petrol-İş sendikası önünde toplanan yaklaşık bin kişi davul-zurna eşliğinde Demokrasi Meydanı'na yürüdü. yol boyunca işçiler, "İşte 1 Mayıs, alanlardayız', 'Kıdem haktır, susma haykır', 'Suskun Türk-İş İstemiyoruz' sloganları atttı.
Meydanda saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kalabalığa seslenen Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, işçi ve emekçilerin 1 Mayıs işçi bayramını kutladı. Emek ve Demokrasi Bileşenleri'nin basın açıklamasının ardından kutlama sona erdi.
Oben ULU - Emel OTURAK / DİKİLİ, ALİAĞA (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!