Yöntar,''Bu uygulama Almanya’da bile yok''

Güncelleme Tarihi:

Yöntar,Bu uygulama Almanya’da bile yok
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 12:41

Yöntar,''Bu uygulama Almanya’da bile yok''

Haberin Devamı

İSTANBUL,(DHA)SARIYER Belediyesi'nin kardeş şehri Aachen’dan Sarıyer’e gelen Yöntar, Aachen’de yapılabilecek sosyal projeler için model arayışı amacı ile gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Sağlık İşleri Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Aachen Türk-Alman Dostluk Derneği temsilcisi Benan Yöntar, SAYBAP (Yaşlı Bakım Projesi) hizmetlerini yerinde inceledi.
Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün Türkiye’de örnek gösterilen projeleri olan “Ücretsiz İlaç Desteği” ve “Portör Muayenesi” hakkında gerçekleştirilen sunumlar sonrasında Sarıyer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Mustafa Polat tarafından müdürlüklerimizin ortak projesi aktarıldı.
SAYBAP adıyla başlatılan uygulamada; yaşlı, yatalak ya da düşkün hastalar evde ziyaret edilerek ev içi temizliğin yapılması ile beraber hasta bezi ihtiyaçlarının giderilmesi ile sağlık personeli tarafından tıbbi bakımları yapılıyor.
Aachen’da hayata geçirilebilecek projeler olarak öne çıkan uygulamalarla ilgili görüşmeler yapan Aachen Türk-Alman Dostluk Derneği temsilcisi Benan Yöntar, SAYBAP ekibi ile birlikte gözlemde bulunmak üzere ev ziyaretlerine katıldı. Ziyaretler sırasında Sarıyer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Mustafa Polat da Aachen Türk-Alman Dostluk Derneği temsilcisi Benan Yöntar’a yapılan uygulamalar hakkında yerinde bilgiler verdi.
SAYBAP Projesini takip eden ve ihtiyaç sahibi vatandaşları evlerinde hizmet alırken inceleyen Aachen Türk-Alman Dostluk Derneği temsilcisi Benan Yöntar, Sarıyer TV’ye yaptığı açıklamada; Almanya’da bile bu tür insan odaklı, sıcak ve yerinde hasta yardımı ve temizlik desteğinin olmadığını belirtti. Yöntar; “Anavatanımda böyle bir projenin gerçekleştirildiğini görmek benim için gurur verici. Sarıyer Belediyesi’ni yürekten kutluyorum” dedi.

(FOTOĞRAF)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!