Vali Şahin, kurban kesim ve satış alanlarını inceledi

Güncelleme Tarihi:

Vali Şahin, kurban kesim ve satış alanlarını inceledi
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 11, 2016 17:52

Vali Şahin, kurban kesim ve satış alanlarını inceledi

Haberin Devamı

 

  

Enver ALAS/İSTANBUL (DHA) İSTANBUL Valisi Vasip Şahin, kurban satışı ve kesim alanlarıyla ilgili valilik tarafından yayınlanan genelgeye vatandaşların ve satıcıların uymasından dolayı memnuniyet duyduğunu belirterek, "Daha önce gelişi güzel, hijyenik olmayan koşullarda sağda-solda kurban kesen vatandaşlarımız artık o şartları kabul etmiyor. Onlar da artık uzmanları bu işin içinde görmek istiyor. Özellikle il ve ilçe tarım müdürlüklerimiz, belediyelerimiz ile veterinerlerimiz bu konuda ciddi çalışmalar ve denetlemeler yapıyor" diye konuştu.

 İstanbul Valisi Vasip Şahin, Başakşehir Belediyesi tarafından Başakşehir 1.Etap'ta kurulan 'Kurban Satış ve Kesim Alanı'nı ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Burada kurbanlık bakan vatandaşlar ve kurban satıcılarıyla bir araya gelen Şahin, satıcı ve alıcıların kurbanlık pazarlıklarına şahit oldu. Kurbanlık hayvanların fiyatları hakkında vatandaşların düşüncelerini alan Şahin, satıcıların görüşlerini dinledi. Vali Şahin, Başakşehir Belediyesi yetkililerinden ise kurban kesim alanları hakkında bilgiler aldı.

 "MODERN KOŞULLARDA KURBAN İHTİYAÇLARI GİDERİLİYOR"

 Vasip Şahin, ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kurban satış ve kesim alanlarının oldukça modern ve hijyenik koşullara sahip olduğunu belirten Şahin, "Vatandaşlarımız çok hijyenik ve modern koşullarda kurban ihtiyaçlarını gideriyorlar. Kesimhanelerimiz de oldukça modern bir durumda ve kasaplarımız fazla yorulmadan, tekniğine uygun bir şekilde hizmet verecekler. Bundan da büyük bir memnuniyet duydum" diye konuştu.

 KURBAN GENELGESİ

 Kurban kesimiyle ilgili olarak valiliğin bir genelge yayınladığını hatırlatan Vasip Şahin, şunları söyledi:

 "Daha önce gelişi güzel, hijyenik olmayan koşullarda sağda-solda kurban kesen vatandaşlarımız artık o şartları kabul etmiyor. Onlar da artık uzmanları bu işin içinde görmek istiyor. Özellikle il ve ilçe tarım müdürlüklerimiz, belediyelerimiz ile veterinerlerimiz bu konuda ciddi çalışmalar yapıyorlar. Kurban kesim komisyonunda aldığımız kararları vatandaşlara duyurduk. Bu kararlar, hem vatandaşlarımız hem kurban satıcıları harfiyen uygulamaya çalışıyor. Bunun için ayrıca teşekkür etmek isterim."

(FOTOÄžRAF)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!